Projekt “KROK – Korak kroz kulturu”

Opis projekta:

“KROK-Korak kroz kulturu” program je kojim će se ostvariti dugoročna i održiva inkluzija djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom implementacijom asistivne tehnologije u kreiranju i prilagodbi književnih sadržaja.

Program se sastoji od pažljivo osmišljenih aktivnosti koje će omogućiti kontinuirani pristup književnim djelima za djecu s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom, ali i razvijanje vještina govora, jezičnog izražavanja, motorike i komunikacije.

Donatori:

Donatori: Ministarstvo kulture i medija

Cilj projekta:

„KROK“ je program kojim će se povećati prilagođeni književni sadržaji za djecu s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom.

Razvijanjem međusektorske suradnje između Udruge i knjižnice uspostavit će se dugotrajni, održivi i kvalitetni modeli pristupa i dostupnosti književnih djela, a održivost programskih rezultata temelji se na strateški usmjerenoj suradnji s obrazovnim ustanovama, edukaciji odgojnih i obrazovnih djelatnika te planiranim promicanjem i jačanjem vidljivosti ravnopravnoga pristupa i dostupnosti književnosti.

Očekivani rezultati:

Senzomotorička i taktilna čitaonica za promociju knjiga, čitanje i kreativno pisanje opremljena senzornom, didaktičkom i taktilnom opremom, odnosno najnaprednijim alatima asistivne tehnologije koja će se koristiti u svrhu prilagodbe književnih djela kako bi se kreirale inovativne metode pristupa književnosti za djecu s teškoćama u razvoju, te stručni priručnik „Pristup književnim sadržajima za osobe s invaliditetom: primjeri dobre prakse programa KROK i Ministarstva kulture“ koji će sadržavati najuspješnije metode i sadržaje radionica u senzomotoričkoj i taktilnoj čitaonici.

Projekt

Puni naziv projekta: KROK – „Korak kroz kulturu“
Trajanje projekta: 1.10.2022. – 1.10.2023.
Vrijednost projekta: 80.000,00 HRK
Nositelj projekta: Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Vretenac, Slatina
Partner na projektu: Gradska knjižnica i čitaonica Slatina

Kontakt

Kontakt osoba za više informacija:
Patricija Karaman
Mobitel; 091/555 – 8469