Projekt “Pokreni promjenu II”

Opis projekta:

Projekt „Pokreni promjenu II – unapređenje socijalnih vještina u inkluzivnom okruženju“ kroz zajedničke radionice stjecanja i razvijanja socijalnih vještina usmjeren je na pokretanje pozitivnih promjena kod djece s teškoćama u razvoju koji su učenici posebnih odjela Osnovne škole Eugena Kumičića i Osnovne škole Josipa Kozarca, kao i kod učenika redovnih razreda ovih škola.

Projektom je planirano ukupno 36 radionica razvoja socijalnih vještina, pod vodstvom edukacijskih rehabilitatorica u tri grupe, kroz 10 mjeseci trajanja projekta, odnosno od 1.11.2022. godine do 31.8.2023. godine.

U tih 10 mjeseci provođenja aktivnosti projekta održat će se i 4 sportske radionice, kroz koje će se pratiti povezivanje učenika redovnog razreda i učenika posebnih odjela. Po završetku projekta biti će organizirani i 1. inkluzivni sportski susreti za sve sudionike projekta, na kojima će učenici pokazati vještine stečene tijekom projektnih aktivnosti.

Također, u sklopu projekta svi sudionici projekta sudjelovati će na radionicama u Gradskoj knjižnici i čitaonici Slatina kako bi knjižnica postala središnje mjesto suradnje, inkluzije i podizanja kvalitete života djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom.

Donatori:

Ministarstvo znanosti i obrazovanja u sklopu Odluke od dodjeli bespovratnih sredstava projekata udruga u području izvaninstitucionalnog odgoja i obrazovanja djece i mladih u školskoj godini 2022./2023.

Projekt

Puni naziv projekta: „Pokreni promjenu II – unapređenje socijalnih vještina u inkluzivnom okruženju“
Trajanje projekta: 1.11.2022.- 31.8.2023.
Vrijednost projekta: 101.950,83 HRK
Nositelj projekta: Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Vretenac, Slatina
Partneri na projektu: Osnovna škola Eugena Kumičića Slatina, Osnovna škola Josipa Kozarca Slatina i Gradska knjižnica i čitaonica Slatina

Cilj projekta:

Opći cilj projekta:

 • Poboljšanje kvalitete života djece urednoga razvoja, kao i djece s teškoćama u razvoju u gradu Slatini stvaranjem inkluzivnog okruženja

Specifični ciljevi projekta:

 • SC1: 15 djece s teškoćama u razvoju steći će nove i razviti već stečene socijalne vještine radom u grupi kroz radionice razvoja socijalnih vještina i sportske radionice
 • SC2: 15 djece urednoga razvoja steći će nove i razviti već stečene socijalne vještine radom u grupi kroz radionice razvoja socijalnih vještina i sportske radionice

Očekivani rezultati:

Provedbom aktivnosti projekta „Pokreni promjenu II – unapređenje socijalnih vještina u inkluzivnom okruženju“ očekujemo da će se ostvariti sljedeći rezultati:

 • 10 učenika posebnih razreda OŠ Eugena Kumičića razvilo je i poboljšalo svoje socijalne vještine
 • 10 učenika petih razreda OŠ Eugena Kumičića razvilo je i poboljšalo svoje socijalne vještine
 • 5 učenika posebnih razreda OŠ Josipa Kozarca razvilo je i poboljšalo svoje socijalne vještine
 • 5 učenika petih razreda OŠ Josipa Kozarca razvilo je i poboljšalo svoje socijalne vještine
 • držano je 36 radionica razvoja socijalnih vještina
 • održane su 4 sportske radionice
 • organizirani 1. inkluzivni sportski susreti
 • održane 3 radionice u Gradskoj knjižnici i čitaonici Slatina

Kontakt

Kontakt osoba za više informacija:
Patricija Karaman
Mobitel; 091/555 – 8469