Projekt “Pokreni promjenu”

Opis projekta:

Projekt „Pokreni promjenu – unapređenje socijalnih vještina u inkluzivnom okruženju“ kroz zajedničke radionice stjecanja i razvijanja socijalnih vještina usmjeren je na pokretanje pozitivnih promjena kod djece s teškoćama u razvoju, koji su ujedno i učenici posebnih odjela Osnovne škole Eugena Kumičića, kao i kod učenika redovnih razreda iste škole.

Projektom je planirano ukupno 18 radionica razvoja socijalnih vještina, pod vodstvom edukacijskih rehabilitatorica, kroz 10 mjeseci trajanja projekta, odnosno od studenog 2021. godine do kolovoza 2022. godine. U tih 10 mjeseci provođenja aktivnosti projekta održat će se i 3 likovno -kreativne radionice, kroz koje će se pratiti povezivanje učenika redovnog razreda i učenika posebnih odjela. Radovi nastali na radionicama bit će objedinjeni u mjesecu srpnju, izložbom „Pokreni promjenu“ u Zavičajnom muzeju Slatina, a u samom postavljanju izložbe sudjelovat će učenici sudionici projekta.

Za 20 učenika, sudionika projekta planirana je i radionica „Postavljanja izložbe“, a kao završna aktivnost projekta planirano je zajedničko druženje u EPIcentru Sequia Slatina.

Cilj projekta:

Opći cilj projekta:

  • Poboljšanje kvalitete života djece urednoga razvoja, kao i djece s teškoćama u razvoju u gradu Slatini stvaranjem inkluzivnog okruženja

Specifični ciljevi projekta:

  • SC1: 10 djece s teškoćama u razvoju steći ce nove i razviti već stečene socijalne vještine radom u grupi kroz radionice razvoja socijalnih vještina i likovne radionice
  • SC2: 10 djece urednoga razvoja steći će nove i razviti već stečene socijalne vještine radom u grupi kroz radionice razvoja socijalnih vještina i likovne radionice

Očekivani rezultati:

Provedbom aktivnosti projekta „Pokreni promjenu – – unapređenje socijalnih vještina u inkluzivnom okruženju“, posebice radionica stjecanja i razvoja socijalnih vještina dvadesetero učenika, među kojima je i 10 učenika s teškoćama u razvoju potaknut će se na stjecanje novih znanja i kompetencija, usvajanje novih i razvoj već stečenih socijalnih vještina, s sve kroz suradničko učenje i suradnju s voditeljima aktivnosti – time se izravno doprinosi općem cilju natječaja, odnosno djeci će se pružiti mogućnost stjecanja novih znanja van redovnog odgojno-obrazovnog sustava, a samim time poboljšat će se i kvaliteta njihovog života u zajednici.

Donatori:

Ministarstvo znanosti i obrazovanja u sklopu Odluke od dodjeli bespovratnih sredstava projekata udruga u području izvaninstitucionalnog odgoja i obrazovanja djece i mladih u školskoj godini 2021./2022.

Projekt

Puni naziv projekta: „Pokreni promjenu – unapređenje socijalnih vještina u inkluzivnom okruženju“
Trajanje projekta: 8.11.2021.- 31.8.2022.
Vrijednost projekta: 46.666,67 HRK
Nositelj projekta: Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Vretenac, Slatina
Partneri na projektu: Osnovna škola Eugena Kumičića Slatina i Zavičajni muzej Slatina

Kontakt

Kontakt osoba za više informacija:
Patricija Karaman, voditeljica projekta
Mob: 091/ 555 – 8469