Projekt “Friends without borders”

Opis projekta:

L’Arche de Cuise dom je brojnih osoba s intelektualnim teškoćama, volontera i mnogih drugih ljudi koji su tijekom života na bilo koji način bili uključeni u L’Arche zajednicu. L’Arche je mjesto koje gradi bliske odnose između osoba sa i bez intelektualnih teškoća. Pristup osobama s intelektualnim teškoćama u zajednici L’Arche nije samo pomoć ili pružanje podrške, već stvarni suživot i stvaranje obiteljskog okruženja u domu u kojem svi žive zajedno.

Ovim projektnim prijedlogom želimo da članovi Udruge Vretenac, Slatina dožive iskustvo ovakvog načina života kako bi u nekim budućim projektima i planovima mogli implementirati ovakav način zajedništva u naše okruženje.

Ovim studijskim posjetom imat ćemo priliku usporediti vlastiti rad s radom drugih Udruga te njihovih stručnjaka i članova.

Studijski posjet pomoći će Udruzi Vretenac, Slatina, da proširi i ojača svoj utjecaj u lokalnoj zajednici i šire, te da otvori svoja vrata van granica Lijepe naše.

Donatori:

Francusko veleposlanstvo u Hrvatskoj
Grad Slatina

Cilj projekta:

Cilj projekta „Friends without borders“ je studijski posjet zajednici L’Arche de Cuise s ciljem upoznavanja, stjecanja iskustava i prijenosa znanja članova ove francuske zajednice o životu osoba s intelektualnim teškoćama u zajednici.

Jedan od ciljeva projekta je i obilježavanje Dana francuske kulture u našoj lokalnoj zajednici.

Očekivani rezultati:

Članovi Udruge Vretenac, Slatina biti će upoznati s načinom života u zajednici L’Arche, a naša lokalna zajednica će biti upoznata s onim što naša Udruga želi postići svojim radom. U Gradu Slatina po prvi puta obilježeni i Dani francuske kulture na kojem će sudjelovati predstavnici Francuskog veleposlanstva u Hrvatskoj, kao i šira lokalna zajednica.

Projekt

Puni naziv projekta: „Friends without borders“
Trajanje projekta: 1.7.2022. – 1.5.2023.
Vrijednost projekta: 21491,21 HRK
Nositelj projekta: Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Vretenac, Slatina
Partner na projektu: L’Arche de Cuise

Kontakt

Kontakt osoba za više informacija:
Patricija Karaman
Mobitel; 091/555 – 8469