49. tjedan aktivnosti „Škole samostalnog življenja“

Mi smo jedva dočekali sunce i skoro pa pravo ljetno vrijeme, pa nam ni ovaj tjedan nije bilo dosadno. Čak štoviše, bilo je poprilično radno i užurbano.

Krenuli smo sa slavljem rođendana naše Aleksandre B.. Aleksandra i njezina obitelj pozvali su nas kod sebe doma i ugostili. Kod Aleksandre smo se podružili, tortom se zasladili i baš smo uživali. Ostatak dana proveli smo u našem Inkubatoru i posvetili se izradili tjednog plana jer svašta nešto nas čeka, a kako nam organizacija nije strana riječ, kao i uvijek sve smo stavili na papri, zaduženja smo podijelili i tako dan zaključili.

Kako smo se priključili manifestaciji Dani otvorenih vrata udruga 2021, te smo domaćini radionice „I Vretenci vole vlakove“, sredina tjedna prošla je u čišćenju prostorija u kojima boravimo i pripremi prostora za održavanje radionice. Tako su nam metla i močo opet postali najbolji prijatelji, a nismo zaboravili ni svoj mali balkonski vrt – cvijeće i začinsko bilje smo zalili, terasu uredili i sve je spremo za radionicu i naše goste.

Kraj tjedna prošao je u tonu Dana otvorenih vrata udruga 2021. Kao i prethodnih godina i ove smo se priključili ovoj manifestaciji kojoj se još danas stignete priključiti i vi. U četvrtak smo u našem privremenom domu, Poduzetničkom inkubatoru Slatina, u suradnji s Društvom inženjera i tehničara strojarske struke „Oto Horvat“ Virovitica za slatinske osnovnoškolce organizirali radionicu „I Vretenci vole vlakove“. Pridružili su nam se i učenici OŠ Davorin Trstenjak iz Čađavice, a radionicu su posjetili i klinci i klinceze Dječjeg vrtića Zeko Slatina. Više o manifestaciji Dani otvorenih vrata udruga 2021 i aktivnostima koje smo ove godine organizirali moći ćete pronaći na našem webu, a obavezno pratite i objave na našoj FB stranici.

Dnevne aktivnosti “Škole samostalnog življenja” održavaju se u sklopu projekta “Nauči me i uspjet ću!” čiji je nositelj Udruga Jaglac, Orahovica a jedan od partnera Udruga Vretenac. Projekt “Nauči me i uspjet ću!” odobren je u okviru poziva “Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici – faza I, Operativni program učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.”. Projekt sufinancira Europska Unija iz Europskog socijalnog fonda.