48. tjedan aktivnosti „Škole samostalnog življenja“

3. lipanj poznat je još i kao Svjetski dan bicikla, a mi smo ga po prvi put obilježili i to u ponedjeljak i bio je to nikad zanimljiviji početak tjedna.

U našem privremenom prostoru, Poduzetničkom inkubatoru Slatina, ugostili smo Zdenka Nađa i njegov tricikl. Zdenko je putopisac, iz Donje Pištane, koji je na svom ležećem triciklu prešao 5 500 kilometara duž Sjedinjenih Američkih Država. Prebiciklirao je Zdenko i dobar dio lijepe nam Europe, a njegove pustolovine možete pratiti na https://www.facebook.com/bjszdenko/ .

Dio pustolovina sa svojih putovanja na tri kotača Zdenko je podijelio s nama, što kroz priče, što kroz video zapise, a ono što nas je posebno oduševilo je mogućnost da provozamo Zdenkov tricikl i jedno vam moramo reći, nije to uopće loša stvara, ležiš a ideš. A oduševio nas je i Zdenko, njegova ljubav prema putovanjima i avanturama, te nam je drago što s veseljem možemo reći da smo bogatiji za još jednog prijatelja.

Ponedjeljak nam tu nije stao. Nakon Zdenka, pridružila nam se edukacijska rehabilitatorica Ivana Sabolić. S Ivanom uvijek učimo, ali kao i uvijek sve kroz zabavu. Tako smo se pozabavili zdravim i nezdravim životnim navikama, a posvetili smo se i vježbanju pažnje i koncentracije.

Nakon zanimljivog ponedjeljka ostatak ovog skraćenog radnog tjedna proveli smo u generalnom čišćenju, pa su se tako nikad veselije oprali prozori, poredila i uredila naša zajednička terasa, a povela se i briga o našem začinskom bilju i cvijeću.

Radni tjedan zaključili smo odlaskom na zajedničku kavu i sok. Iako volimo zajedničke kave na našoj zajedničkoj terasi Poduzetničkog inkubatora Slatina, ipak nam je malo draža ona s terase Caffe bara Tena.

Ostatak tjedna aktivno ćemo raditi na punjenju baterija, a isto želimo i vama.

Dnevne aktivnosti “Škole samostalnog življenja” održavaju se u sklopu projekta “Nauči me i uspjet ću!” čiji je nositelj Udruga Jaglac, Orahovica a jedan od partnera Udruga Vretenac. Projekt “Nauči me i uspjet ću!” odobren je u okviru poziva “Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici – faza I, Operativni program učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.”. Projekt sufinancira Europska Unija iz Europskog socijalnog fonda.

Povećaj ili smanji font
Inverzija boja