Uspješno završen projekt „Škola, mačji kašalj II“

Kako to obično biva, svemu što je lijepo brzo dođe kraj pa je tako u ponedjeljak 25.1.2021. godine održana i posljednja radionica projekta „Škola, mačji kašalj II“.

Projekt je to koji Udruga Vretenac provodi već drugu godinu za redom a ujedno nastavak je projekta „Nijedan početak nije lak, pripremam se da budem đak“ te ga financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

U šest mjeseci trajanja projekta uključeno je dvanaestero djece u procesu odgode upisa u prvi razred za koje su edukacijske rehabilitatorice Patricija Karaman i Ivana Sabolić pripremile i održale dvadeset radionica kojima su poticane predčitalačke i predmatematičke vještine, razvoj grube i fine motorike, govornih i perceptivnih sposobnosti kao i socio-emocionalni razvoj a sve kako bi se djeca psihički i fizički pripremila za polazak u školu.

Uz aktivnosti namijenjene djeci, u projekt „Škola, mačji kašalj II“ uključeni su i njihovi roditelji za koje je psihologinja Jasna Plantak održala četiri radionice grupne podrške. Na grupama podrške roditelji su upoznati s mogućnostima i metodama rada s djecom van školskih klupa kao i načinima stvaranja motivirajućeg okruženja u kojem se podržava dječja radoznalost, aktivnost, igra i stvaralaštvo te stjecanje novih iskustava.

Ovim putem vodstvo Udruge Vretnac želi se zahvaliti roditeljima na ukazanom povjerenju, ali i djeci na otvorenosti, spremnosti na učenje, druženje i igru te uvijek radoznalim osmjesima.

Povećaj ili smanji font
Inverzija boja