30. tjedan aktivnosti „Škole samostalnog življenja“

Punih 30 tjedana aktivnosti “Škole samostalnog življenja” je iza nas, a u tih 150 dana uz druženje, puno toga smo naučili i jako se dobro upoznali.  Zapravo, toliko smo se dobro upoznali i jedni pred drugima opustili da smo tjedan otvorili razgovorom o onim slatkim ljubavnim brigama, simpatijama i sviđanjima.

Tjedan je nastavljen u revijalnom tonu uz obavezne svakodnevne šetnje gradom, kuhanje i čišćenje, a posjetili smo i neke od naših partnera koji su sudjelovali u izradi našeg Vretenac kalendara “Pogled u budućnost”.

Kako se pomalo vraćamo u normalu, tako su se vratile i aktivnosti s vanjskim stručnjacima.  Tako nas je ovaj tjedan posjetila edukacijska rehabilitatorica Patricija Karaman i za nas održala radionicu o prihvaćanju. Kako u društvo prihvatiti gluhu ili slijepu osobu, kako prihvatiti osobu u kolicima, kako prihvatiti bilo koga drugačijega od nas smo naučili a savladali smo i kako pomoći onome kome je naša pomoć potrebna.

Nakon Patricije, razveselio nas je uvijek raspjevani Šime Milovac. Šime je zadužen za vođenje alternativnih glazbenih radionica s elementima muzikoterapije, a te glazbene radionice, ne ćemo se lagati, su nam zapravo najdraže radionice. Uz Šimu i sa Šimom smo pjevali, pa čak i zasvirali.

A tjedan nismo mogli bolje završiti. Kao i svake godine, tako i ove u našem kalendaru zadnji petak u mjesecu siječnju velikim slovima ispisano stoji “Noć muzeja”. Zajedno s našom tetom Jasnom u pratnji roditelja posjetili smo Zavičajni muzeja Slatina, obišli stalni postav te sudjelovali u još jednoj Noći muzeja.

Dnevne aktivnosti “Škole samostalnog življenja” održavaju se u sklopu projekta “Nauči me i uspjet ću!” čiji je nositelj Udruga Jaglac, Orahovica a jedan od partnera Udruga Vretenac. Projekt “Nauči me i uspjet ću!” odobren je u okviru poziva “Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici – faza I, Operativni program učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.”. Projekt sufinancira Europska Unija iz Europskog socijalnog fonda.