17. tjedan „Škole samostalnog življenja“ u okviru projekta „Nauči me i uspjet ću“

Sedamnaesti tjedan je iza nas, a moramo reći da je počeo ranom zorom i uzbudljivim putovanjem.

Nekolicina Vretenaca pod vodstvom Jasne Horvat, voditeljice dnevnih aktivnosti “Škole samostalnog življenja”, uputila se u ponedjeljak put Zagreb na trodnevnu likovnu koloniju “Kreatv-ni zajedno” u organizaciji Hrvatskog saveza osoba s intelektualnim teškoćama.

Crtalo se, slikalo, a upoznale su se i neke nove likovne tehnike pod mentorstvom akademskih slikarica Darinke i Stanke Pinjuh.  Uz slikanje na platnu i papiru, poseban interes kod svih izazvalo je graviranje stakla. Gravirala su se imena, pejzaži, pokoji cvijet, a sve uz vodstvo gospodina Miluna Stojanovića iz Udruge Mali princ iz Đurđevca.

Četvrtak je prošao uz prepričavanje dogodovština s likovne kolonije a obilježili smo i Međunarodni dan starijih osoba. Članovima Udruge umirovljenika Slatina uz stihove čestitali smo njihov dan. Kako to obično biva kraj tjedna ostavili smo za čišćenje, dezinfekciju i pripremanje prostora za nadolazeći tjedan a sve smo zaključili dogovorom oko nadolazećih aktivnosti u listopadu.

Dnevne aktivnosti “Škole samostalnog življenja” održavaju se u sklopu projekta “Nauči me i uspjet ću!” čiji je nositelj Udruga Jaglac, Orahovica a jedan od partnera Udruga Vretenac. Projekt “Nauči me i uspjet ću!” odobren je u okviru poziva “Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici – faza I, Operativni program učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.”. Projekt sufinancira Europska Unija iz Europskog socijalnog fonda.