29. tjedan aktivnosti „Škole samostalnog življenja“

Nakon prošlotjednog uhodavanja u ponovna druženja, ovaj tjedan nastavljamo poznatim ritmom – red razgovora, red učenja, red kuhanja, red društvenih igara. Nađe se tu još po koji red, ali o njima malo kasnije.
Kako ne bi gubili vrijeme odmah na početku tjedna pretresli smo vikend iza nas i odlučili iskoristi još uvijek snijegom obojen dan za izlazak i izradu mini snjegovića.

Pozabavili smo se ovaj tjedan i izradom dnevnih planova. Sve naše aktivnosti pomno su osmišljene uz razgovor, a naša teta Jasna uvijek se pobrine da se naše želje uvaže i ako je moguće ostvare.  Tako smo dogovorom odlučili prošetati i usput neke stvari obaviti. U šetnji smo posjetili knjižnicu, učlanili se, knjige posudili, obavili tjednu “špežu” i bacili se na kuhanje.

Prošli tjedan pozabavili smo se vježbama disanja, a ovaj smo posvetili vratnoj kralježnici. Zaključili smo da unatoč našim gotovo svakodnevnim šetnjama ipak puno vremena provodimo sjedeći a to najviše osjeti naša vratna kralježnica koju smo uz, sad već našu, Mariju Bešlić iz Fizoton -a uspješno razgibali.

Prošli tjedan dogovoreno, ovaj tjedan realizirano – “mala škola velike matematike”.

Naravno da nam brojke nisu ni jača ni najdraža strana, ali njima se gotovo svakodnevno bavimo, a kako bi to bavljenje brojevima bilo što lakše te samim time i bezbolnije zbrajali smo, oduzimali, uspoređivali a pomalo i čitali te prvi put samostalno telefonski dostavu naručili.

Dnevne aktivnosti “Škole samostalnog življenja” održavaju se u sklopu projekta “Nauči me i uspjet ću!” čiji je nositelj Udruga Jaglac, Orahovica a jedan od partnera Udruga Vretenac. Projekt “Nauči me i uspjet ću!” odobren je u okviru poziva “Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici – faza I, Operativni program učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.”. Projekt sufinancira Europska Unija iz Europskog socijalnog fonda.