28. tjedan aktivnosti „Škole samostalnog življenja“

Od svih „jedvačekanja“ mi smo jedva dočekali naše ponovno druženje.  A družili se nismo jaaako dugo. Čak punih mjesec dana, možda i malo više.

Bilo je tu puno toga za nadoknaditi i za ispričati, pa smo ovaj tjedan prvenstveno posvetili druženju, društvenim igrama i razgovoru.

Razgovorom smo i započeli tjedan, svašta nešto nam se izdogađalo, s nekim novim stvarima i situacijama smo se po prvi put suočili, a neki od tih događaja u nama su izazvali i nove, dosad nepoznate osjećaje i strahove.

Potres koji je pogodio Petrinju, Sisak, Glinu i okolicu osjetili smo kako emocionalno, tako i fizički. Rodili su se tu neki novi osjećaji o kojima smo puno razgovarali, a naučili smo i što je to potres, zašto se on događa i „od kuda dolazi“, ali i kako se za njega „pripremiti“ te kako se u slučaju potresa ponašati.

Ne prepuštajući se svojim strahovima, razgovarajući o njima odlučili smo iskoristiti snježni dan, gradom prošetati, a šetnju završiti ni manje ni više nego pravljenjem snjegovića nakon čega je uslijedilo obavezno zagrijavanje čajem i društvenim igrama.

Zimski uvjeti nisu nas zatvorili, pa smo tako obavezno svaki dan prošetali promatrajući i razgovarajući o promjenama u prirodi, a pozabavili smo se izradom kugli koristeći vunu i balone.

Pozabavili smo se i matematikom kroz brojanje, prebrojavanje, zbrajanje i oduzimanje te u plan svojih tjednih aktivnosti pod obavezno zapisali „male lekcije iz matematike“. Posjetila nas je ovaj tjedna i Marija Bešlić iz Fozotona. Marija je naša sustanarka Poduzetničkog inkubatora Slatina, a s nama je razgovarala o važnosti izvođenja vježbi disanja te nam te iste vježbe pokazala.

Tjedan smo na opće veselje zaključili igrama asocijacije i društvenim igrama uz sad već obavezni čaj.

Moramo napomenuti da povratak radionicama „Škole samostalnog življenja“ značio je i povratak i redovnim aktivnostima kuhanja, pa tako s ovotjednog menija izdvajamo svima omiljeni puding od čokolade i tijesto sa sirom. Svakodnevno kuhanje pratilo je i svakodnevno čišćenje i dezinfekciju kako kuhinje tako i radioničkog prostora.

U veselom isčekivanju sljedećeg tjedna želimo vam ugodan vikend.

Dnevne aktivnosti “Škole samostalnog življenja” održavaju se u sklopu projekta “Nauči me i uspjet ću!” čiji je nositelj Udruga Jaglac, Orahovica a jedan od partnera Udruga Vretenac. Projekt “Nauči me i uspjet ću!” odobren je u okviru poziva “Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici – faza I, Operativni program učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.”. Projekt sufinancira Europska Unija iz Europskog socijalnog fonda.

Povećaj ili smanji font
Inverzija boja