Friends without borders – L’ Arche de Cuise

Drugi dan (11.4.) u zajednici L’ Arche de Cuise prošao je i više nego dinamično.

Nakon obavljenih jutarnjih aktivnosti, krenuli smo na našu prvu zajedničku radionicu, a to je bio sat glume. Na satu su se članovi L’ Arche pripremali za nastup pod nazivom „Magični bus“ kojeg planiraju uskoro izvesti u svojoj zajednici.

Mi smo također sudjelovali u aktivnostima razgibavanja, te smo nakon toga uživali gledajući ih kako se pripremaju i uvježbavaju za svoje uloge; šofera, konduktera, zmaja, repera, vile i turista.

Uslijedio je zajednički ručak, a nakon toga smo se podijelili u grupe ovisno prema preferencijama. Tako su neki išli u kafić, neki u šetnju, a neki u nabavku hrane za životinje.

U kafiću se pjevalo i guštalo, u šetnji se promatralo i uočavalo, a u nabavci se učilo i razmišljalo o potrebnim stvarima za zajednicu.

Još uvijek nismo umorni, čeka nas zajednička večera i druženje sa članovima, koje je zapravo i najbolji dio svakog dana.

Projekt financira Francusko veleposlanstvo u Hrvatskoj i Grad Slatina u sklopu 4. Natječaja za potporu organizacijama civilnog društva pod nazivom „Jačanje francusko – hrvatskog partnerstva među organizacijama civilnog društva“.