Friends without borders – Pariz

Naša francuska avantura započela je 7.4. i od tada smo već puno toga vidjeli, čuli i doživjeli.

Pa krenimo….????

Naše putovanje započeli smo u glavnom gradu Francuske; romantičnom Parizu. Pariz nas je oduševio na prvu, ali i na drugu i treću. ???? Tamo smo posjetili poznati slavoluk pobjede (Arc de triophe) koji se nalazi u središtu Trga Charlesa de Gauella i to je drugi najveći slavoluk na svijetu. Naravno da smo se na njega i popeli, te od tamo uživali u zbilja veličanstvenom pogledu na cijeli Pariz.

Nakon toga uputili smo se put rijeke Seine, kako bi vidjeli najveću građevinu u Parizu i jedan od neprepoznatljivih svjetskih simbola; Eiffelov toranj, koji ne samo da očarava po danu, nego je posebno fascinantan i po noći.

Kako bi poradili i na našem kulturnom uzdizanju posjetili smo i jedne od najvećih svjetskih muzeja; Louvre i Muzej d’Orsay, vidjeli čuvenu Mona Lisu, zatim djela Vinceta Van Gogha, Moneta i Degasa.

Ali najviše smo uživali hodajući po pariškim ulicama trgovima i parkovima, upijajući atmosferu koja je ovdje zarazna.

No to nije kraj, nego tek početak naše avanture, jer danas smo stigli kod naših prijatelja u zajednicu u L’ Arche de Cuise u gradić Compiègne gdje nas je dočekala divna Iva Eckert i provela nas zajednicom.

Nakon zajedničkog obroka, ostatak dana ćemo malo odmoriti, a uskoro Vas izvještavamo o novim avanturama Vretenaca u Francuskoj.

Projekt financira Francusko veleposlanstvo u Hrvatskoj i Grad Slatina u sklopu 4. Natječaja za potporu organizacijama civilnog društva pod nazivom „Jačanje francusko – hrvatskog partnerstva među organizacijama civilnog društva“.