Volonterske aktivnosti kroz mjesec SRPANJ, 2023.

Mjesec SRPANJ započeli smo proslavom dvaju rođendana-prvo je slavio naš Mario Nujić koji nas je počastio u svom domu finim roštiljem te preukusnom tortom. Zabavljali smo se uz odličnu glazbu, a nije nedostajalo ni pjesme, ni pjevanja, sve uz obilje veselja!  Potom smo proslavili i rođendan našeg Mateja Teglovića -dočekali su nas ukusni naresci te originalna torta od lubenice. Dečkima i ovim putem želimo SRETAN ROĐENDAN i sve najbolje! 

Nadalje, u sklopu Ljeta u kinu, koje je organizirano od strane Pučkog otvorenog učilišta Slatina, sudjelovali smo na Stand-up komediji. Bilo nam je predobro – toliko smo se smijali, da su nas obrazi boljeli.

Također, u udruzi smo obilježili i Svjetski dan čokolade koji se tradicionalno obilježava 7.7. svake godine. Izrađivali smo kuglice od plazma keksa koje smo potom uronili u vruću čokoladu – eh, kako su samo bile fine.

U mjesecu srpnju, naši volonteri održali su razne radionice – prvotno je naša nova volonterka, Marina Ivoš, sa korisnicima odradila jednu kreativnu, ali nadasve dosta poučnu radionicu pod nazivom „Moja prva izložba“. Korisnici su morali zamisliti da se u nekoj važnoj galeriji ili muzeju otvara izložba posvećena njima ponaosob, a zatim su morali prikazati sve što žele o sebi! Nama je ova radionica bila izuzetno zanimljiva i pomalo neobična te se veselimo i budućim radionicama s našom novom volonterkom. 

Također, radionicu u Gradskoj knjižnici i čitaonici Slatina, održale su naše volonterke Neda Mađarac i Silvija Mađarić – koristili smo tako „Ormarić kreativnog pisanja“ gdje smo odabirali određena zanimanja ili životinje te smo od ponuđenog stvarali priču. Potom smo obišli knjižnicu i razgovarali o budućim radionicama i planovima.

Ovaj mjesec nije nedostajalo ni malo rekreacije u udruzi – igrali smo stolni tenis te smo proveli vrijeme na otvorenom.

Također, 24.7.2023. sudjelovali smo na prvim međužupanijskim igrama u Lipiku pod nazivom „Ljetni bljesak“. Naglasak ovih igara bio je da budemo IN-odnosno INKLUZIVNI. Senka, Goran i Matej zajedno sa dva člana iz Centra za inkluziju Pakrac-Lipik krenuli su u borbu za pobjedu te s ponosom možemo reći da smo osvojili 3.mjesto  I ovim putem zahvaljujemo se Centru za inkluziju Pakrac-Lipik na pozivu za sudjelovanje i ne zaboravnim trenutcima u bazenu!

Kraj mjeseca obilježila je radionica s našom Ivanom Sabolić na kojoj smo igrali igru XO (iks-oks), zatim igru u kojoj smo morali slamčicom stavljati čašu određene boje na pripadajuću boju, a na kraju smo izrađivali avione od papira koje smo potom puštali vani – baš nam je bilo zabavno.

Dragi naši prijatelji, vama svima želimo ugodan i topao ostatak ljeta, jer je vrijeme da i mi malo odmorimo i napunimo baterije za sve predstojeće radionice i aktivnosti koje nas čekaju u našoj udruzi.

Na volonterskim aktivnostima ovaj mjesec sudjelovali su sljedeći volonteri: Marina Ivoš, Neda Mađarac, Silvija Mađarić i Ivana Sabolić.