39. tjedan aktivnosti „Škole samostalnog življenja“

Nakon nekoliko užurbanih radnih tjedana, tjedan iza nas bio nam je poprilično laganini. Jako puno vremena posvetili smo jedni drugima kroz druženje, razgovore i najdraže nam društvene igre.

Tako su početak tjedna obilježile svima drage palačinke, šetnja gradom uz obavezno fotkanje u gradskom parku te uživanje u uskrsno-proljetnom ugođaju koji je zavladao gradom. Iako mi volimo svoj radionički prostor, proljeće smo jedva dočekali jer je to značilo da ćemo sada više vremena provoditi vani. Stoga smo sunčane dane maksimalno iskoristili i uz našu fizioterapeutkinju Mariju Bešlić, voditeljicu Fizotona, na terasi Poduzetničkog inkubatora se razgibali.

Sredinu tjedna okupirala nam je Marina Kovačić, voditeljica alternativnih radionica s elementima art terapije. S Marinom smo naučili kako se opustiti i koncentrirati stvarajući mala likovno-umjetnička djela.

Likovna radionica s Marinom nas je opustila i pripremila za kraj tjedna i radionicu o ICT AAC aplikacijama koju su za nas održale edukacijske rehabilitatorice Patricija Karaman i Ivana Sabolić u sklopu FB kampanje „Vretenci za autizam“. A što se tiče radionice, bila nam je ovo možda jedna od najzanimljivijih radionica. S mobitelima se svi više manje služimo, a sad smo naučili i kako ICT AAC aplikacije skinuti na svoje mobitele, te kako pomoću njih učiti i zapažati, a sve kroz zabavu.

Šetnjom smo počeli tjedan, a tako smo ga i završili. Još jedno smo se prošetali do grada, ovaj put vrijeme nismo gubili na fotografiranje već smo se odmah zaputili do Tene, te uz kavu i čaj dobro se ispričali jer vidimo se tek za deset dana.

Dnevne aktivnosti “Škole samostalnog življenja” održavaju se u sklopu projekta “Nauči me i uspjet ću!” čiji je nositelj Udruga Jaglac, Orahovica a jedan od partnera Udruga Vretenac. Projekt “Nauči me i uspjet ću!” odobren je u okviru poziva “Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici – faza I, Operativni program učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.”. Projekt sufinancira Europska Unija iz Europskog socijalnog fonda.

Povećaj ili smanji font
Inverzija boja