22. radionica projekta “Nijedan početak nije lak, pripremam se da budem đak”

U gradu je stvarno prava zbrka, kao da se događa neka važna trka. Svi na sve strane neumorno žure, kao avioni prebrzo jure, ali ipak sve zaustavi jedan semafor pravi. Crvenim svjetlom znak će dati da svi odmah moraju stati.

Pod vodstvom edukacijske rehabilitatorice Ivane Sabolić naučili su mali predškolci tko to sve prometuje na cesti, u zraku i na vodi. Za sve nedoumice o prometu poslužila nam je Mala knjiga prometa.

Nakon učenja, rezanja i lijepljenja, predškolci zaprljali su ruke ugljenom i nacrtali zebru, a zatim razgovarali o važnosti pješačkog prijelaza, kako se on i kad prelazi i na što se treba paziti prilikom prelaska popularne nam zebre.

Drugi dio radionice vodila je koordinatorica projekta Julijana Pavlešić. Mali predškolci, od milja zvani ljudići, posvetili su se slovu E. E kao električar, eskim, epruvete, ekran, emu, sve su to nove riječi koje su predškolci naučili, a slove E pisali.

Nakon što su zaokružili sve riječi u kojima se slovo E pojavljuje, bacili su se predškolci na ponavljanje boja. Koje voće je koje boje, je li jabuka voće ili povrće, važna su pitanja na koja su predškolci dali odgovor a zatim se razgibali uz ponavljanje odnosa lijevo – desno, gore – dolje. Nakon razgibavanja posvetili su se traženju razlika, brojanju i bojanju.

Aktivnosti projekta “Nijedan početak nije lak, pripremam se da budem đak” provode se pod financijskom podrškom Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Povećaj ili smanji font
Inverzija boja