Volonterske aktivnosti u Udruzi Vretenac kroz mjesec STUDENI

Mjesec STUDENI započeli smo izradom čestitki i različitih ukrasa povodom nadolazećeg blagdana Božića, koje ćemo izložiti na našem štandu Vretenaca već ovaj petak 2.12.2022. na Trgu sv. Josipa od 9:00 do 12:00h, te Vas ovim putem pozivamo da dođete i pogledate što smo to sve lijepoga pripremili sa našim ručicama.

Nastavak mjeseca bio je jako uzbudljiv, posjetili smo našu prijateljicu Ratku Turk na njenom OPGu Mašala u Gornjim Meljanima. Ratka nam je pokazala svoje imanje, hranili smo ovčice, prošetali šumom te nas je počastila prefinim domaćim suhomesnatim proizvodima i pogačicama sa sirom. Ovim putem se još jednom zahvaljujemo Ratki na gostoprimstvu te se svakako uskoro opet vidimo 
Nadalje, obilježili smo i Svjestki dan izumitelja – pričali smo o izumiteljima koje poznajemo, a ponajviše smo pričali o jednom od najznačajnijih, Nikoli Tesli te smo pogledali kratki dokumentarni film o njegovom životu te što je sve izmuio. Zatim smo se odlučili prepustiti mašti te nacrtati svatko svoj izum, jer zašto ne? ?

A kako ne bismo samo bili na jednom mjestu, vlasnik Caffe & night bara F1, Ivan Dorić, odlučio nas je ugostiti u svom lokalu. Ondje smo uživali u kavi i Coca-coli te u pikadu i bilijaru. Također, poklonio nam je majice koje su bile izrađene samo za nas. Zahvaljujemo se Ivanu na ovom nezaboravnom druženju i sigurno se vidimo ponovno!

Također, ovaj mjesec imali smo veoma zanimljivu online radionicu povodom Međunarodnog dana tolerancije sa našom volonterkom Helenom Gerenčir, a tema je bila „Sličnosti i različitosti“ koje nas spajaju, ali i čine drugačijima.

Održali smo i kreativnu radionicu sa našom tetom Jasnom Horvat, koja nas je naučila, kao i uvijek, raditi nešto novo i posebno – snježne kugle.

Ovaj mjesec nam je proletio, a obilježilo ga je Svjestko prvenstvo u nogometu. Tako smo prvu utakmicu koju je igrala naša Hrvatska pratili i žustro navijali u prostoru naše Udruge. Završetak mjeseca studenog proveli smo u ukrašavanju našeg prostora raznim ukrasima te se veselimo i jedva čekamo jedan od najčarobnijih mjeseca u godini – mjesec prosinac.

Na volonterskim aktivnostima u mjesecu studenom sudjelovale su volonterke Helena Gerenčir i Tamara Dorić.