Volonterske aktivnosti u Udruzi Vretenac kroz mjesec kolovoz

Mjesec kolovoz započeli smo provedbom tematskih projektnih dana na temu VATROGASCI. Prvotno smo pričali o zanimanju vatrogasca tj.čime se oni konkretno bave te koju sve opremu koriste prilikom gašenja požara ili prometnih nesreća. Nakon toga smo uzeli bojice, flomastere i papire te se bacili na crtanje onoga što mislimo da simbolizira vatrogasce. Za kraj tematskih projektnih dana ostavili smo ono najuzbudljivije, a to je odlazak u JVP Slatina. Ondje su nas dočekali djelatnici koji su bili u smjeni. Pokazali su nam vozila kojima izlaze na teren u slučaju požara ili prometne neseće te koju opremu posjeduje svako vozilo. Još se jednom zahvaljujemo na dočeku i gostoprimstvu svim djelatnicima JVP Slatina.

Osim druženja i posjeta, ovaj mjesec smo razvijali i motoriku te igrali igre putem kojih smo radili na boljoj grupnoj povezanosti. Bilo je tu puno zabave, smijeha te uprljanih prstića, pa čak i majica (mame naše, nemojte nam zamjeriti).

Kraj mjeseca proveli smo u igranju društvenih igara i pravljenju narukvica od raznih perlica. Nadalje, brinuli smo se o našem cvijeću, družili na otvorenom uz mnoštvo smijeha i posebnih zajedničkih trenutaka koje ćemo zasigurno još dugo pamtiti.

Ovaj mjesec imali smo i kraći ljetni odmor, te se u mjesec RUJAN vraćamo puni energije i novih ideja!

Na volonterskim aktivnostima ovaj mjesec sudjelovala je volonterka Helena Gerenčir.