Odlazak Vretenaca u JVP, Slatina

Gašenje požara je izuzetno opasno zanimanje. Pored gašenja stvarnih požara, vatrogasci se moraju boriti sa dimom, vodom, vrućim žarom, predmetima koji padaju i podovima koji se urušavaju. Svoje poslove obavljaju pod stresnim vremesnkim ograničenjima, s obzirom da ponekad imaju samo nekoliko minuta da pomognu unesrećenima.

Kako bismo i dalje nastavili naše druženje u uzbudljivom i edukativnom tonu, dana 1.8.2022. odlučili smo posjetiti Javnu vatrogasnu postrojbu, Slatina.

Ondje su nas srdačno dočekali njihovi djelatnici – Stanislav, Antonija i Gabrijel. Prvo su nam pokazali vozila kojima izlaze na teren u slučaju požara ili prometne nesreće. Zatim su nam pokazali koju opremu svako vozilo posjeduje te za što služi. Nama su najzanimljivije bile hidraulične škare za rezanje lima koje vatrogasci upotrebljavaju prilikom prometne nesreće kako bi spasili unesrećene te vatrogasno tlačno crijevo koje smo i sami probali kako funkcionira te smo uvidjeli da to nije nimalo lak posao – puno opreme koja teži do nekoliko desetaka kilograma.

Divimo im se i nadahnuli su nas da ih još više cijenimo i shvatimo koliko je velika njihova žrtva i koliko je njihov posao opasan po život svaki put kad izađu na teren – zbog toga vam HVALA!