Volonterske aktivnosti kroz mjesec SIJEČANJ, 2023.

Nakon blagdanskih praznika, napokon su krenule naše aktivnosti u Udruzi Vretenac. Za početak, odlučili smo očistiti prostor naše Udruge kako bi bio svjež i mirisan. Zatim smo se zaželjeli sportskih aktivnosti te smo igrali stolni tenis kojeg smo dobili od sestre našeg člana Maria Nujića, gospođe Darinke, kojoj se još jednom zahvaljujemo na tako divnom poklonu.

Nadalje, održali smo razne kreativne radionice – izrađivali smo čestitke u obliku srca povodom nadolazećeg „Valentinova“ i obilježavanja „Međunarodnog Dana žena“, pravili smo Piramidu života koja nas je potakla na razmišljanje o sebi i bliskim osobama te smo time ojačali i grupnu povezanost. Obilježili smo i „Međunarodni dan obrazovanja“ u sklopu kojeg smo nacrtali veliku školu i na nju napisali što nam sve obrazovanje predstavlja i koliko nam znači. A pošto nam je jako nedostajao snijeg i mogućnost pravljenja snjegovića, odlučili smo ga napraviti u prostoru naše udruge od raznih drugih materijala. Također, napravili smo i likovnu radionicu u sklopu koje smo crtali prirodu akvarelom.

Kako bi naučili nešto novo o glazbi – koje sve vrste glazbe postoje, grupe, pjevači, za početak smo se odlučili za ROCK te naučili kako je nastajao kroz povijest, koje sve žanrove sadrži, tko su prvi začetnici u svijetu, ali i u Hrvatskoj. Poslušali smo razne izvođače i pri tome čuli nešto novo i izašli iz zone komfora.

Kraj mjeseca završili smo posjetom našem Zavičajnom muzeju Slatina, gdje se je održala manifestacija „Noć muzeja“ pod motom MUZEJI SU VAŽNI. Ovogodišnji sadržaj muzeja činila je izložba, kvizovi znanja, društvene igre i zagonetna soba, a mi smo sudjelovali u igri „Igre djetinjstva“ te smo obišli stalni postav muzeja. Također, posjetili smo i Gradsku knjižnicu i čitaonicu Slatina gdje smo pričali priče i obogatili svoj vokabular koristeći opremu koja je kupljena u sklopu projekta KROK-Korak kroz kulturu.

Na volonterskim aktivnostima ovaj mjesec sudjelovala je volonterka Danijela Zeman.