33. tjedan aktivnosti „Škole samostalnog življenja“

Tjedan nam je počeo valentinovski.

Ponedjeljak nismo mogli dočekati, a vjerujemo da znate i zašto. Funkcionalne srca jastučiće koje smo napravili još prije nekoliko tjedana napokon smo uručili svojim novim malim vlasnicima, vrtićancima Dječjeg vrtića Zeko, a ako ste kojim slučajem priču propustili više pročitajte ju ovdje.

Vrtić nas je vratio u djetinjstvo, a jedna od dražih dječjih radosti svima je maskiranje i doba maškara i karnevala. Ove godine karnevale smo zaobišli, ali smo ipak maske izradili, a razgovarali smo i o maškaranim običajima pojedinih sela i gradova. A s obzirom da smo majstoriju dizanog tijesta s čistom peticom svladali, umijesile su se krafne, da se pohvalimo neke su čak i obruč imale i što da vam kažemo, u trenu su nestale.

Iako se trudimo kuhati više-manje zdravo, priznajemo, draža nam je ona možda malo manje zdrava kuhinja. Jedan je to od razloga zbog kojeg smo odlučili podsjetiti se što je to zdrava prehrana, koje su to zdrave namirnice i zapravo zaključili da nema zdrave i nezdrave hrane, samo nas mjera ponekad zezne.

Kako zdravo tijelo prati zdrav duh, tjedan smo uspješno priveli kraju šetnjom gradom uživajući u ovom proljetno zimskom vremenu, a nije izostalo ni tjedno generalno čišćenje prostora u kojem se družimo i radimo.

Vama želimo lijepo provedenu nedjelju i kako se ono kaže, stay tuned jer svašta nešto super vam pripremamo.

Dnevne aktivnosti “Škole samostalnog življenja” održavaju se u sklopu projekta “Nauči me i uspjet ću!” čiji je nositelj Udruga Jaglac, Orahovica a jedan od partnera Udruga Vretenac. Projekt “Nauči me i uspjet ću!” odobren je u okviru poziva “Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici – faza I, Operativni program učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.”. Projekt sufinancira Europska Unija iz Europskog socijalnog fonda.