79. tjedan aktivnosti „Škole samostalnog življenja“

Ususret Međunarodnom danu žena tjedan je počeo radnije i ranije no inače, postavljanjem izložbenog štanda s ukrasnim predmetiman nastalim na našim kreativnim radionicama.

A još jednom smo ponovili zašto ovaj praznik obilježavamo razgovarajući o ravnopravnosti između žena i muškaraca.

Bilo je puno druženja ovaj tjedan. Prvo od tih druženja, bilo je druženje s našim mama i tetama povodom Međunarodnog dana žena. Netko je zapjevao, netko zaplesao, a svi su se dobro zabavili.

Družili smo se i sa Šimom Milovcem s kojim smo uz pomoć glazbe imitirali kišu, a stvarali smo i zajedničku glazbu na alternativnim radionicama s elementima muzikoterapije. Uz glazbu sa Šimom smo zaključili ovaj tjedan, u kojem smo još uz one redovne dnevne aktivnosti kuhanja i čišćenja, bavili se i zdravom prehranom.

Aktivnosti “Škole samostalnog življenja” održavaju se u sklopu projekta “Nauči me i uspjet ću!” čiji je nositelj Udruga Jaglac, Orahovica a jedan od partnera Udruga Vretenac. Projekt “Nauči me i uspjet ću!” odobren je u okviru poziva “Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici – faza I, Operativni program učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.”. Projekt sufinancira Europska Unija iz Europskog socijalnog fonda.