32. tjedan aktivnosti „Škole samostalnog življenja“

Nismo se ni okrenuli a tjedan nam je prošao i to, da vas ne lažemo, uglavnom radno s malo druženja i puno kuhanja.

Kao što već sigurno znate u petak smo vam se predstavili svojim najdražim štandom, „Štandom ljubavi“, a pripreme za taj štand trajale su cijeli tjedan. Svoje valentinovske ukrase smo dovršavali, umotavali i u kutije slagali, a ovim putem vam se želimo zahvaliti što ste nas posjetili i svojom donacijom još jednom pomogli radu naše Udruge.

Ne smijemo zaboraviti ni Turističku zajednicu Slatina, koja nas uvijek podrži i uvijek nam se pridruži u organizaciji naših štandova.

A što se to fino kuhalo ovaj tjedan, sigurno se pitate?

Masterchefovski smo ovladali dizanim tijestom, izradom pljeskavica, rižotom od povrća i juhom iz vrećice. Ovo zadnje možda baš nije najteže, ali znate kako je to kada ste u poslu, nema puno vremena za nakuhavanje.

Ta naša kuhanja uvijek nekako zaobiđemo u tjednim objavama, ali dajemo na znanje da smo u kuhinji sve samostalniji i profesionalniji. I dalje je tu uz nas naša teta Jasna, za usmjeravanje i eventualne savjete, ali što je je – gulimo, sjeckamo, miješamo skoro pa profesionalno.

Da baš cijeli tjedan ne prođe samo u poslu i kuhanju, bavili smo se i našom informatičkom pismenošću. Palili smo računala, otvarali word u istom vježbali tipkanje, a bavili smo se i internetskom tražilicom Google.

Google je super stvar. Sve živo i neživo na njemu možete pronaći, puno pametnih i malo manje pametnih stvari naučiti. Pregršt je tu informacija koje treba znati ispravno filtrirati, pa smo se i time pozabavili i još jednom ponovili koliko je važno internet pravilno i sigurno koristiti.

Kada sve zbrojimo i oduzmemo, tjedan nam je bio izrazito uspješan uz srca puna ljubavi, prste pune šljokica i mirise naše, više-manje zdrave, Vretenac kuhinje.

A vama, na ovu Valentinovsku nedjelju šaljemo puno strelica ljubavi malca Kupida i želimo vam lijepu i sunčanu nedjelju i još ljepši i sunčaniji tjedna pred nama.

Dnevne aktivnosti “Škole samostalnog življenja” održavaju se u sklopu projekta “Nauči me i uspjet ću!” čiji je nositelj Udruga Jaglac, Orahovica a jedan od partnera Udruga Vretenac. Projekt “Nauči me i uspjet ću!” odobren je u okviru poziva “Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici – faza I, Operativni program učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.”. Projekt sufinancira Europska Unija iz Europskog socijalnog fonda.

Povećaj ili smanji font
Inverzija boja