Podjela zahvalnica

Posljednja radionica projekta “Pokreni promjenu II – unapređenje socijalnih vještina u inkluzivnom okruženju” bila je obilježena veselom atmosferom i zajedničkim radom učenika.

Učenici dviju grupa OŠ Eugena Kumičića i jedne grupe OŠ Josipa Kozarca okupili su se u svojim školama 15.6.2023. kako bi zajedno sudjelovali u ovoj posebnoj radionici.

Pod vodstvom edukacijskih rehabilitatorica Ivane Sabolić, Patricije Karaman i Anje Majdenić, učenici su zajednički izrađivali plakat pod nazivom “POKRENI PROMJENU”. Svi su se uključili u proces izrade plakata, koristeći različite boje i materijale kako bi predstavili svoje ideje i stvorili unikatno umjetničko djelo. No, najposebniji trenutak bio je kada su učenici ostavili otiske svojih ruku na plakatu. Taj simboličan čin označavao je njihovu ulogu u pokretanju promjene u svojim školama.

Kroz zajednički rad, stvorili su ne samo prekrasan plakat već i snažne veze među sobom. Učenici su pokazali koliko je važno raditi zajedno, bez obzira na razlike u sposobnostima, i kako se kroz inkluziju može ostvariti prava promjena.

Na kraju radionice, učenicima su podijeljene zahvalnice za njihovu predanost i sudjelovanje u projektu. Osjećaj ponosa bio je jasno vidljiv na njihovim licima jer su shvatili da su upravo oni ti koji su pokretači promjena u svojim školama i zajednici.

Ova vesela i inspirativna radionica završila je projekt na visokoj noti, ostavljajući iza sebe sjajne uspomene i snažan temelj za daljnje unapređenje inkluzivnog okruženja. Učenici su pokazali da su prijateljstvo, suradnja i razumijevanje ključni elementi u stvaranju boljeg i pravednijeg svijeta.

Nositelj projekta „POKRENI PROJMENU II – Unapređenje socijalnih vještina u inkluzivnom okruženju“ je Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Vretenac, Slatina u partnerstvu sa Osnovnom školom Josipa Kozarca, Osnovnom školom Eugena Kumičića i Gradskom knjižnicom i čitaonicom Slatina. Projekt financira Ministarstvo znanosti i obrazovanja u sklopu Odluke od dodjeli bespovratnih sredstava projekata udruga u području izvaninstitucionalnog odgoja i obrazovanja djece i mladih u školskoj godini 2022./2023. u iznosu od 101.950,83 HRK, a trajanje projekta je 10 mjeseci, odnosno od 1.11.2022. do 31.8.2023.