Igra je važna

Deveta radionica pod nazivom „Igra je važna“ odrađena je zajednički sa 3 grupe učenika (dvije grupe OŠ Eugena Kumičića i jedna grupa OŠ Josipa Kozarca) u dvije škole. Cilj ove radionice bio je povezivanje učenika s teškoćama u razvoju i učenika urednog razvoja, stvarajući prostor za međusobno razumevanje, podršku i prijateljstvo.

Radionice su odrađene 5.6. i 13.6. pod vodstvom edukacijskih rehabilitatorica Ivane Sabolić, Patricije Karaman i Anje Majdenić.

U današnjem svijetu, podrška svakom pojedincu, bez obzira na prisustvo ili odsustvo teškoća u razvoju, postaje sve važnije. Jedan od načina na koji se ovo može postići je upravo kroz igru i aktivnosti koje promoviraju inkluziju i zajedništvo među učenicima.

Aktivnosti ove radionice odvijale su u obliku timskog natjecanja, gdje su učenici bili podjeljeni u različite grupe. Svaka grupa sastojala se od učenika sa različitim sposobnostima, interaktivno uključujući sve članove u aktivnosti. Cilj ovih aktivnosti nije bilo samo postizanje pobjede, već i promoviranje suradnje, komunikacije i inkluzije.

Nositelj projekta „POKRENI PROJMENU II – Unapređenje socijalnih vještina u inkluzivnom okruženju“ je Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Vretenac, Slatina u partnerstvu sa Osnovnom školom Josipa Kozarca, Osnovnom školom Eugena Kumičića i Gradskom knjižnicom i čitaonicom Slatina. Projekt financira Ministarstvo znanosti i obrazovanja u sklopu Odluke od dodjeli bespovratnih sredstava projekata udruga u području izvaninstitucionalnog odgoja i obrazovanja djece i mladih u školskoj godini 2022./2023. u iznosu od 101.950,83 HRK, a trajanje projekta je 10 mjeseci, odnosno od 1.11.2022. do 31.8.2023.