11. radionica „Škole neovisnog življenja“

Jedanaesta radionica projekta „Škole neovisnog življenja“ Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Vretenac, Slatina održala se u četvrtak, 29.9.2022.

S obzirom na činjenicu da je prijateljstvo najveća sreća i da ga trebamo cijeniti i njegovati odlučili smo posjetiti našeg prijatelja Peru Stribera koji živi u Bukovici i nema prijevoz kako bi nam se pridružio svaki dan na radionicima u našoj Udruzi. Međutim, to što Pero nema mogučnosti doći kod nas, ne znači da mi ne možemo doći kod njega i posjetiti ga! ?

Svatko od nas ponesao je Peri neku slatko/slanu sitnicu, a Pero nas je dočekao prvenstveno sa velikim osjehom, a zatim sa lijepo sređenim stolom na kojem je pripremio svašta – nešto kako bi nas počastio.
Puno smo razgovarali, pitali Peru kako je to živjeti sam, kako održava kuću i okućnicu, te kuha li svaki dan?

Ono što nas je najviše oduševilo je to, koliko je Pero uspješan u svakodnevnim aktivnostima te nam je zbilja poslužio kao dobar primjer čovjeka koji se trudi i odlično se nosi sa žviotnim izazovima.

Nekako nas je ovaj posjet baš obogatio i sretni smo što imamo prijatelja kao što je Pero, a još više smo sretni što smo Peri uljepšali dan i pokazali mu koliko nam znači.

Prisutni korisnici su: Matej Teglović, Senka Jung, Anita Lončarević, Goran Grahovac, Davor Marincel, Pero Striber
Radionicu održale: Patricija Karaman, mag.rehab.educ.