Volonterske aktivnosti u Udruzi Vretenac kroz mjesec rujan

Mjesec rujan započeli smo proslavom rođendana naše Anite Lončarević. Izradili smo plakat na kojem smo napisali sve što volimo kod nje i zašto nam je toliko posebna i draga. Također, Anita nas je počastila ručkom i tortom te joj se ovim putem od srca zahvaljujemo na tako lijepoj proslavi i još jednom želimo sve najbolje povodom rođendana!

Nastavak našeg druženja ovog mjeseca bio je sve, samo ne dosadan. Obilježili smo Svjetski dan prve pomoći u okviru kojeg smo ponavljali brojeve koje moramo nazvati ukoliko nekome želimo pomoći te sam postupak reanimacije. Obilježili smo i Svjetski dan prašuma i naučili da i kod nas u Hrvatskoj postoji jedna koja se nalazi u NP Plitvička jezera.

Također, pripremali smo se i za gastro natjecanje „Amorova žlica“, na kojem smo sudjelovali 10.9.2022. u Vinkovcima gdje nas je dočekala ekipa spremna za druženje. Naši Anita, Matej i Senka pokazali su svoje vještine u pripremanju jela i koktela, a u samo finale natjecanja prošao je naš Matej Teglović! ?

Nadalje, odlučili smo otići u berbu grožđa u vinograde vinarije „Stari podrum“. Bilo je ondje pjesme, smijeha, rada, ali i odmora, te se još jednom zahvaljujemo svima na druženju i prilici da steknemo neke nove radne vještine kroz ovo pravo jesensko iskustvo!

Kako bi još malo iskoristili predivno vrijeme prije dolaska one prave jeseni, odlučili smo se za igre na otvorenom. Dečki su se zabavili igrajući nogomet, a cure su kuglale. Također, čistili smo prostor naše Udruge kako bi bio i ostao svjež, čist i mirisan – jer kao što znamo – HIGIJENA JE NA PRVOM MJESTU!

A kako ljepše završiti mjesec nego druženjem sa dječicom iz DV Suncokret, Slatina koji su nas posjetili povodom mjeseca zanimanja. Tim povodom, predstavili smo naš rad te održali razne aktivnosti i radionice.

Mjesec rujan zbilja je bio ispunjen raznim aktivnostima na kojima su nam se pridružile i naše volonterke Helena Gerenčir i Renata Grahovac.