65. tjedan aktivnosti „Škole samostalnog življenja“

Nakon par tjedana ne druženja naša mala velika Škola samostalnog življenja otvorila je svoja vrata, a mi smo se vratili onom ustaljenom ritmu i aktivnostima.

Rukave smo odmah zasukali i uhvatili se posla jer prostor u kojem boravimo je trebalo porediti i urediti, radne površine pobrisati i dezinficirati i sve za rad pripremiti, a tek onda su na red došli kava, čaj, cappuccino. Na usluzi nam je bila naša Senka koja se izvještila u pripremi toplih napitaka, a kad smo već kod vještina – tekle su ovaj tjedan i pripreme za polufinale prvog nacionalnog gastro natjecanja za osobe s invaliditetom „Amorova žlica“ na kojem će nas s puno hrabrosti predstavljati Senka i Josip.

Uz svo to kuhanje, čišćenje, uređivanje našli smo vremena i za izradu božićnih ukrasa. Božićne radionice koje smo počeli s volonterima, nastavljamo s našom teta Jasnom, a vas još jednom podsjećamo da ne propustite naše božićne štandove, stoga stay tuned.

Posebnu pažnju posvetili smo ovaj tjedan učenju. Učili smo o miru obilježavajući tridesetu obljetnicu pada grada heroja – Vukovara. Zajedno s gospodinom Josipom Hablom, hrvatskim braniteljem i članom HVIDR-e Slatina pogledali smo snimke Vukovara za vrijeme rata, ali i snimke Vukovara danas, a zatim zajedno sa stanarima našeg Poduzetničkog inkubatora Slatina zapalili smo svijeće za sve one koji su podnijeli žrtvu za mir koji mi danas uživamo.

Dnevne aktivnosti “Škole samostalnog življenja” održavaju se u sklopu projekta “Nauči me i uspjet ću!” čiji je nositelj Udruga Jaglac, Orahovica a jedan od partnera Udruga Vretenac. Projekt “Nauči me i uspjet ću!” odobren je u okviru poziva “Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici – faza I, Operativni program učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.”. Projekt sufinancira Europska Unija iz Europskog socijalnog fonda.