74. tjedan aktivnosti „Škole samostalnog življenja“

Red kulture, red kreative i jedan rođendan – kratki je opis tjedna iza nas koji je bio posebno zanimljiv.

Već tradicionalno, Zavičajni muzej Grada Slatine obavezno posjećujemo prilikom manifestacije „Noć muzeja“, no ove godine, izbjegavajući gužve, odlučili smo ga posjetiti virtualno. Virtualnom šetnjom obišli smo njegov stalni postav, prisjetili se nekih prijašnjih „Noći muzeja“ i zaključili da uživamo u posjetima našem Zavičajnom muzeju.

Upravo zbog toga odlučili smo u našem prostoru u Poduzetničkom inkubatoru Slatina, organizirati malu izložbu starih predmeta koje smo pronašli kod kuće.

A pronašli smo razne predmete – vrčeve, glinene posude, kalupe za kolače, nekoliko mlinaca za kavu, a sve te predmete imali smo priliku predstaviti Srđanu Đuričiću, kustosu Zavičajnog muzeja Slatina koji nas je posjetio zajedno s Nikolinom Tomić. Našu malu izložbu posjetili su i naši susjedi, stanari Poduzetničkog inkubatora Slatina, a pridružile su nam se i mame.

Nakon reda muzeja i postavljanja male izložbe, došao je red na kreativnost. Završavali smo valentinovske poruke, a u nedostatku snijega i snjegovića, iste smo na platnu nacrtali, te se bacili na izradu rođendanske torte kojom smo zaključili sredinu tjedna.

A torta je bila iznenađenje našem Davoru M., kojeg smo dočekali s pjesmom i razveselili, pa smo u rođendanu svi zajedno uživali uz puno druženja i razgovora. Davorov rođendan bio je dobar uvod u radionicu s psihologinjom Jasnom Plantak. Naime projekt „Nauči me i uspjet ću!“ bliži se kraju te je ovo bila posljednja radionica pod vodstvom psihologinje Jasne Plantak.

Na radionici razgovarali smo o svemu što smo o sebi naučili kroz nepune dvije godine druženja, ali i o ljudima koje smo upoznali, te svim onim lijepim stvarima koje smo dobili i prijateljstvima koja smo stvorili.

Uz još malo kreativnosti i izradu zdjele od konfeta zaključili smo 74. tjedan u kojem smo između ostaloga i svakodnevno kuhali, trudili se prošetati i neke nove stvari naučiti.

Dnevne aktivnosti “Škole samostalnog življenja” održavaju se u sklopu projekta “Nauči me i uspjet ću!” čiji je nositelj Udruga Jaglac, Orahovica a jedan od partnera Udruga Vretenac. Projekt “Nauči me i uspjet ću!” odobren je u okviru poziva “Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici – faza I, Operativni program učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.”. Projekt sufinancira Europska Unija iz Europskog socijalnog fonda.