KROK kroz STUDENI

U petak, 25. studenoga 2022. godine, učenici iz posebnih odjela Osnovne škole Eugena Kumičića, Slatina zajedno sa svojim učiteljicama i asistenticama posjetili su Gradsku knjižnicu i čitaonicu Slatina u sklopu projekta “KROK”.

Učenici su prvo pogledali animirani film Ježeva kućica, a zatim su popričali o radnji u filmu. Uz pomoć ručne lutke ježa opisivali su kako on izgleda, a zatim su koristili didaktičke materijale kako bi ponovili slova. Upotrebom štampanih taktilnih slova učenici su slagali riječi vezane uz film.

Nakon toga, učenicu su imali radionicu o emocijama. Uz pomoć 6 maski s drškama, razgovarali su o različitim izrazima lica, te o tome kako se danas osjećaju u knjižnici. Prislonili su odgovarajuću masku ispred lica i izrazili svoju emociju. Zatim su izrađivali različite emocije od plastelina i legića, a na kraju su ponovili sve što znaju o kulturnim ustanovama i zadovoljni se vratili u svoju školu.

U navedenim aktivnostima, korištena je oprema koja je kupljena u sklopu projekta „KROK- Korak kroz kulturu“ (Maske emocije – medvjedići, štampana slova – taktilna, Boardmaker 7 – editor).