Sudjelovanje udruge Vretenac u kapmanji „Milijarda ustaje protiv nasilja nad ženama“

Dana 9.2.2022. godine udruga Vretenac, Slatina, sudjelovala je u kapmanji „Milijarda ustaje protiv nasilja nad ženama“. Ova Kampanja je globalna te je usmjerena na podizanje svijesti o raširenosti nasilja nad ženama i djevojčicama i njegovom sprječavanju. Ista se provodi već desetu godinu i zbog svog značaja prerasla je u svjetski pokret.

Ove godine Kampanja u fokus stavlja nasilje nad ženama i uništavanje planeta Zemlje, ali i povezanost i brigu žena u zaštiti okoliša. Poziva na umjetnički otpor nasilju – nasilju nad ženama, njihovim tijelima i nad „jedinstvenim tijelom“ – našom Zemljom.

SOIH – Mreža žena s invaliditetom i ove godine se uključila u Kampanju, u suradnji s ostalim ženskim mrežama koje djeluju u cilju promicanja ženskih ljudskih prava. Stoga se i udruga Vretenac odlučila sudjelovati u Kampanji, kako bi dali svoj doprinos temi žena i planeta Zemlje, izražavajući kroz kratku poruku način na koje žene s invaliditetom vide odnos prema njima, njihovu povezanost, kao i borbu za prava žena i život beza nasilja.