Sudjelovanje Vretenaca na prvim međužupanijskim igrama „Ljetni bljesak“ u Lipiku

Dana 24. srpnja 2023. naši članovi udruge – Senka Jung, Goran Grahovac i Matej Teglović, zajedno sa voditeljima iz Udruge; Helenom Dereš i Jelicom Hržinom, sudjelovali su na prvim međužupanijskim igrama na bazenima Lipik pod nazivom „Ljetni bljesak“. Organizaciju ovog događaja pokrenuli su Neda Miščević, osnivačica Centra za inkluziju Pakrac-Lipik te Matija Brinjak, predsjednik iste uz podršku gradova Lipika i Pakraca te Požeško-slavonske županije.

Naglasak ovih igara bio je da budemo IN-odnosno budimo INKLUZIVNI. Na igrama je sudjelovalo deset udruga iz osam županija. Program je započeo u 9 sati zajedničkim doručkom u Toplicama Lipik, a potom smo se svi zajednički uputili na Bazene Lipik gdje su od 10:30 krenule igre.

Senka, Goran i Matej zajedno sa dva člana iz Centra za inkluziju Pakrac-Lipik krenuli su u borbu za pobjedu-prvotno su igrali igru voda iznad glave; potom je slijedila igra gađanje u koš s lopticama poredanim po bojama; treća igra bila je slalom između bova u vodi i donos loptica; zatim gađanje s lopticama u krugove te na kraju štafeta u bazenu.

S ponosom možemo reći da smo na prvim međužupanijskim igrama za osobe s intelektualnim teškoćama osvojili 3.mjesto te smo izuzetno ponosni i sretni.

Zahvaljujemo se Centru za inkluziju Pakrac-Lipik na pozivu za sudjelovanjem na ovim značajnim igrama za sve udruge za osobe s intelektualnim teškoćama na području Republike Hrvatske te se izuzetno veselimo i jedva čekamo sljedeću godinu i nove igre.