Sudjelovanje na XIV. Međunarodnoj naučno – stručnoj konferenciji „Unapređenje kvalitete života djece i mladih“, Drač (Albanija)

U periodu između 23. – 25.6. 2023. predsjednica Udruge Vretenac, Slatina; Patricija Karaman i tajnica Udruge; Ivana Sabolić sudjelovale su na XIV. Međunarodnoj naučno – stručnoj konferenciji „Unapređenje kvalitete života djece i mladih“ u Draču, Albanija.

Teme konferencije bile su:

  • Unapređenje kvalitete života djece predškolskog i školskog uzrasta
  • Unapređenje kvalitete života mladih
  • Unapređenje kvalitete života odraslih
  • Unapređenje kvalitete života djece, mladih i odraslih s onesposobljenjem
  • te Slobodne teme

Patricija Karaman i Ivana Sabolić aktivno su sudjelovale na konferenciji predstavivši rad pod naslovom: „Stavovi učenika urednog razvoja prema učenicima s teškoćama u razvoju“ kojeg su napravile u koautosrtvu sa koelgicama iz Labina: Ivanom Rukavnom Zanketić i Azrom Buljubašić.

Sudjelovanje na konferenciji omogućilo im je da podijele svoje istraživanje i saznanja s međunarodnom stručnom zajednicom, te su imali priliku čuti i razmijeniti ideje s drugim stručnjacima iz područja unapređenja kvalitete života djece i mladih s teškoćama u razvoju. Njihov rad i aktivno sudjelovanje na konferenciji doprinijeli su širenju znanja i promicanju važnosti inkluzivnog obrazovanja te su se nadamo da će njihova saznanja pridonijeti poboljšanju kvalitete života učenika s teškoćama u razvoju u našoj zajednici.