Volonterske aktivnosti kroz mjesec LIPANJ, 2023.

U mjesecu LIPNJU obilježili smo puno toga – družili se, proveli vrijeme na otvorenom, obilježili rođendan – a sad ćemo vam ukratko ispričati što smo sve radili i kako smo se proveli!

Početkom mjeseca odlučili smo napraviti Večeru za 5 s Vretencima – pripremali smo razna predjela i deserte. Uživali smo u degustaciji, a potom smo ocjenjivali te su tako pobjedu odnijeli Davor Marincel i Goran Radočaj koji su za nagradu dobili ulaznice u našem Kinu Slatina. Bila je ovo avantura prigodom koje smo naučili kuhati, servirati jelo te poslužiti, a ono najvažnije je što smo proveli kvalitetno vrijeme zajedno.

Nastavak mjeseca obilježili su nam svima poznati – Dani otvorenih vrata Udruga. Tom prigodom posjetila nas je Udruga „Budi mi prijatelj“ iz Virovitice s kojom smo izmjenili iskustva i poželjeli jedni drugima sreću u daljnjem radu te nastavak zajedničke suradnje.

Također, u našem prostoru udruge tijekom mjeseca obilježili smo i Svjetski dan mora i oceana prigodom kojeg smo pričali koje sve životinje žive u moru, zašto je voda slana, te postoje li zaista sirene; u nastavku smo obilježili i Međunarodni dan vrtova u sklopu kojeg smo posjetili kuću naše Senke Jung i vidjeli kojim se sve to poslovima ona bavi u svojem vrtu.

Nadalje, proveli smo vrijeme na otvorenom – igrali smo graničara, šetali, razgovarali i uživali u prvim ljetnim danima, a također smo igrali i razne društvene igre.

Proslavili smo i rođendan naše Senke koja nas je tom prigodom počastila, a mi smo uživali u pjesmi i razgovoru – draga Senka, i ovim putem ti želimo SRETAN ROĐENDAN i sve najbolje.

Krajem mjeseca lipnja obilježili smo Prvi dan ljeta povodom kojeg smo napravili piknik na otvorenom – pravili smo sendviče, pili sok i uživali u prvim ovosezonskim lubenicama – baš nam je bilo super te vas pozivamo da nam se iduće godine i vi pridružite u obilježavanju 

A povodom prvog dana ljeta, naša Jasna Horvat održala je radionicu u sklopu kojeg je s nama pričala o vodi i koliko nam je ona važna, pogotovo u ljetnim mjesecima. Naučili smo koliko nam je ona važna za organizam te koliko dnevno moramo popiti vode. Zahvaljujemo se teti Jasni što nas je potaknula da više razmišljamo o važnosti vode i koliko nam je ona važna za život.

A u iščekivanju daljnjih ljetnih avantura kod Vretenaca, pratite našu stranicu! ????