NAGRADNI NATJEČAJ Izradi strip na temu „Superjunak 3/21“

Međunarodni dan osoba s Down sindromom obilježava se svake godine 21. ožujka, a tema ovogodišnjeg Dana je „POVEŽI SE i sudjeluj“.

Prošla, 2020. godina naučila nas je kako se povezati na nove načine, a mi se ove godine želimo povezati s vama „Nagradnim natječajem izrade stripa na temu – „Superjunak 3/21““.

Zašto „Superjunak 3/21“?

Down sindrom genetski je poremećaj uzrokovan prisutnošću jednog kromosoma viška na 21. paru kromosoma, pa tako umjesto 2 tu se nalaze 3 kromosoma. Budući da postoje tri kopije 21. kromosoma, sindrom Down se često još naziva i “trisomija 21”.

Biti „drugačiji“ ponekad nije lako, a nevidljivi superjunački plašt onima „drugačijima“ svakodnevno se vijori s leđa u malim i velikim životnim borbama.

Naši superjunaci su osobe s Down sindromom i zato „Superjunak 3/21“.

Što Vi morate?

Nacrtajte strip u kojem glavnu ulogu ima superjunak s Down sindromom.

Tehniku, veličinu i broj stranica, birate Vi! Strip može biti rukom crtan, napravljen u nekom od web alata ili programa, a poslužiti se možete i različitim mrežnim stranicama za izradu stripa.

Tko se sve može prijaviti na „Natječaj“?

Na Nagradni natječaj mogu se prijaviti učenici viših razreda osnovne škole (od petog do osmog razreda) i učenici srednje škole.

Do kada je „Natječaj“ otvoren i kako se prijaviti?

Svoje stripove možete poslati na mail adresu uosit.vretenac@gmail.com do 15.3.2021. u ponoć u obliku skeniranog dokumenta (JPEG ili PDF digitalnom obliku) ili na adresu:

Udruga OSIT Vretenac, Slatina
Nagradni natječaj „Superjunak 3/21“
Dobriše Cesarića 24,
33520 Slatina

U prijavi obavezno navesti ime i prezime, razred i adresu.

S veseljem i nestrpljenjem u iščekivanju vaših radova pozivamo vas da pustite mašti na volju, te s papirom u rukama misli provedete u djelo jer najbolja tri rada nagrađujemo vrijednim nagradama, a dobitnike objavljujemo upravo 21.3.2021. na Međunarodni dan osoba s Down sindromom.

Povežite se, sudjelujte i pokažite nam ljepotu različitosti.