34. tjedan aktivnosti „Škole samostalnog življenja“

Radni tjedan iza nas proveli smo poprilično opušteno.

Mi vam se još uvijek budimo iz zimskog sna, ali ovo skoro pa proljetno sunce izmamilo nas je van pa su tako druženja na slatinskom Bajeru lajtmotiv ovoga tjedna, no krenimo od početka.

Iako proljeće nije još kalendarski počelo nas je proljetni umor uhvatio odmah na početku tjedna, tako da smo puno razgovarali, malo kuhali, prošetali se i igrali društvene igre, onako pravo umirovljenički, ali to je isto uredu.

Početkom svakoga tjedna obično obavimo, narodski rečeno, tjednu špežu ili šepeceraj, a tu i tamo prije odlaska u nabavku namirnica posvetimo se novcu, njegovoj vrijednosti i racionalnom raspolaganju kućnim budžetom. Ovisno o stanju u našoj kasici prasici počastimo se malim slatkim i slanim zadovoljstvima.

Da je nasilje nešto o čemu ne treba šutjeti mi smo vam naučili još tamo na početcima našega druženja, a povodom „Dana ružičastih majica“ poznatog još i kao „Nacionalnog dana borbe protiv vršnjačkog nasilja“ razgovarali smo kako nasilje pokušati spriječiti i s kim o tome razgovarati, a naučili smo i zašto baš „Dan ružičastih majica“.

I zato još jednom za one koji žele znati više: Prema odluci Hrvatskoga sabora od 17. veljače 2017. godine, zadnju srijedu u veljači „Dan ružičastih majica“ obilježava se kao „Nacionalni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja“. Obilježavanje „Dana ružičastih majica“ započelo je u Kanadi kao znak podrške dječaku koji je trpio vršnjačko nasilje u školi samo zato što je nosi ružičastu majicu. Njegova ružičasta majica simbolizirala je potporu teško bolesnoj majci.

Više o svemu pročitajte na ovoj poveznici.

 Tjedan smo počeli i zaključili druženjem na slatinskom Bajeru i to uz piknik i „kuglanje“ na otvorenom, a kroz tjedan bavili smo se još i izradom kućica za ptice od recikliranog materijala. Naravno, nije nas zaobišlo ni tjedno čišćenje kao ni kuhanje, ali sve u svemu bio je ovo još jedan uspješan tjedan.

Dnevne aktivnosti “Škole samostalnog življenja” održavaju se u sklopu projekta “Nauči me i uspjet ću!” čiji je nositelj Udruga Jaglac, Orahovica a jedan od partnera Udruga Vretenac. Projekt “Nauči me i uspjet ću!” odobren je u okviru poziva “Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici – faza I, Operativni program učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.”. Projekt sufinancira Europska Unija iz Europskog socijalnog fonda.

Povećaj ili smanji font
Inverzija boja