Moj KOLAŽ!

Četvrta radionica pod nazivom „Moj kolaž“ odrađena je sa 3 grupe učenika (dvije grupe OŠ Eugena Kumičića i jedna grupa OŠ Josipa Kozarca) u dvije škole, a za cilj je imala osvijestiti i osnažiti sliku o sebi, osvijestiti svoje raznolike identitete i identitete svojih prijatelja te izraziti vlastitu kreativnost i ojačati grupnu dinamiku i povezanost.

Radionice su odrađene 15.2. i 20.2. pod vodstvom edukacijskih rehabilitatorica Ivane Sabolić, Patricije Karaman i Anje Majdenić.

Radionice su započele razgovorom i uvodnom rečenicom; „Svatko je od nas poseban, jedinstven, i neponovljiv“. Osim što se svatko od nas razlikuje od svih ostalih, različiti smo i iz dana u dan. Stoga smo odlučili biti kreativni i svaki učenik je dobio zadatak napraviti plakat koji u ovom trenutku predstavlja njega/nju.

Na ovaj način učenici su nam pokazali tko su, što vole, što im je važno, što im se sviđa i čemu teže!

Pri izradi svojih kolaža, učenici su koristili papir i časopise koje su dijelili među sobom, a upotrebljavali su slike i riječi. Svatko je svom plakatu dao ime, a na kraju se potpisao na poleđinu.

Za kraj smo napravili izložbu plakata i omogućili vrijeme kako bi ih sve razgledali i postavljali pitanja jedni drugima te se na taj način bolje upoznali i uživali u divnim radovima koji predstavljaju svakog ponaosob!

Nositelj projekta „POKRENI PROJMENU II – Unapređenje socijalnih vještina u inkluzivnom okruženju“ je Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Vretenac, Slatina u partnerstvu sa Osnovnom školom Josipa Kozarca, Osnovnom školom Eugena Kumičića i Gradskom knjižnicom i čitaonicom Slatina. Projekt financira Ministarstvo znanosti i obrazovanja u sklopu Odluke od dodjeli bespovratnih sredstava projekata udruga u području izvaninstitucionalnog odgoja i obrazovanja djece i mladih u školskoj godini 2022./2023. u iznosu od 101.950,83 HRK, a trajanje projekta je 10 mjeseci, odnosno od 1.11.2022. do 31.8.2023. godine.