6. radionica projekta „Škola, mačji kašalj II“

Krenuli smo od jedan i uspješno došli do pet.

Svaka ruka broji prste i to čak njih pet.

Pet prstića jedne ruke predškolci su ocrtali, zatim izrezali, a na posljetku izbrojali i obojali. Pod vodstvom edukacijskih rehabilitatorica Patricije Kraman i Ivane Sabolić na šestoj radionici projekta „Škola, mačji kašalj II“ predškolci su bili potaknuti na razvijanje i usvajanje predmatematičkih vještina.

Tako su se nakon crtanja i rezanja svojih nacrtanih pet prstiju, predškolci pozabavili „točkanjem“ brojeva temperama, a slamkama su brojeve nasumičnim odabirom voditeljice aktivnosti stavljali u kutiju. Pristiće su predškolci zabavili nizanjem zadanog broja perli na mišji rep, a radionicu su zaključili svima najdražim poligonom. Uz ovaj matematički poligon brojali smo prste ruku, zažmirili na lijevo oko te uz druženje i igru zaključili još jednu radionicu.

Cilj navedenih aktivnosti razvoj je predmatematičkih vještina koje se odnose na niz znanja, činjenica i postupaka koje djeca usvajaju prije polaska u školu, a koja će im biti potrebna za razumijevanje matematike. Važno je da se ove aktivnosti provode kroz igru i učini ih se pozitivnim, opuštajućim iskustvom za dijete. Brojevi i matematika važan su aspekt našeg života stoga je važno poticati djecu, obojiti navedene aktivnosti pohvalama i pozitivnim povratnim informacijama kako bi ih ohrabrili da i dalje sudjeluju u njima.

Šesta radionica projekta „Škola, mačji kašalj II“ održana je u ponedjeljak, 12.10.2020., pod financijskim pokroviteljstvom Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijelnu politiku.