18. tjedan „Škole samostalnog življenja“ u okviru projekta „Nauči me i uspjet ću“

Radionice „Škole smostalnog življenja“ tjedna iza nas zamijenili smo edukacijama.

Uz jačanje članova naše Udruge, aktivno se jačaju i educiraju članovi Vretenac tima. Voditeljica aktivnosti „Škole smostalnog življenja“, Jasna Horvat, sudjelovala je ovaj tjedan na „Treningu mladih osoba s invaliditetom o neovisnom življenju“ putem ZOOM platforme u organizaciji Europskog foruma osoba s invaliditetom (EDF) i Zajednice saveza osoba s invaliditetom Hrvatska (SOIH).

Članovi Odbora za mlade Europskog foruma za osobe s invaliditetom, krovne europske organizacije osoba s invaliditetom zajedno s predstavnicima Europske mreže neovisnog življenja (ENIL) prisutne su upoznali s neovisnim življenjem i što ono uistinu znači, a dobili su i uvid u pravni okvir koji su postavili Ujedinjni narodi i Europska unija. Uz podršku pri samostalnom stanovanju, voditelji treninga pozabavili su se i temom osobne asistencije, a svoja iskustva podijelili su i sudionici „Treninga“.

Uz Zoom „Trening“, sudjelovali smo i na dvodnevnoj edukaciji „Pristup osobama s invaliditetom“ u organizaciji Udruge Jaglac u sklopu projekta „Nauči me i uspjet ću!“. Edukacijska rehabilitatorica, Tena Anić, sudionike edukacije, među kojima je bila i Jelica Hržina, upoznala je s konkretnim primjerima pristupa osobi s invaliditetom, te s načinima potpore pri svadavanju vidljivih i nevidljivih prepreka.

Dnevne aktivnosti “Škole samostalnog življenja” održavaju se u sklopu projekta “Nauči me i uspjet ću!” čiji je nositelj Udruga Jaglac, Orahovica a jedan od partnera Udruga Vretenac. Projekt “Nauči me i uspjet ću!” odobren je u okviru poziva “Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici – faza I, Operativni program učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.”. Projekt sufinancira Europska Unija iz Europskog socijalnog fonda.

Povećaj ili smanji font
Inverzija boja