7. tjedan „Škole samostalnog življenja“ u okviru projekta „Nauči me i uspjet ću“

Kao i uvijek, tjedan smo započeli opušteno, ali i slavljenički.

Naš Dušan, od milja zvan Dule proslavio je prvi put rođendan u krugu Vretenaca, a samim time slavlje je bilo veće.

Koji je to rođendan ne ćemo otkriti, jer za našeg Duleta godine su samo broj.

Opušten je bio i ostatak tjedna. Crtali smo jedni druge, razgovarali o svojim vrilinama i tek pokojoj mani, a pridružila nam se i Marina Kovačić.

Marina je za Vretence održala alternativnu art radionicu kojom smo portretirajući u jednom potezu jedni druge radili na poboljšanju koncentracije.

A koncentrirano i s veseljm dočekali smo i Šimu Milovca, jer kad Šime dolazi znamo da će biti glazbeno.

Šime je za Vretence održao drugu art radionicu s elementima muzikoterapije na kojoj su se između ostalog uz prepoznavanje zvuka pojedinog instrumenta, Vretenci pozabavili i skladanjem.

Tjedan je zaokružen odlaskom u Zavičajni muzej Slatina.

Dočekao nas je Srđan Đuričić, kustos Zavičajnog muzej, te proveo izložbom Fotografske baštine Josipa Mihuljeca.

Ovom art tjednu točku na i stavili smo odlaskom na sladoled, a na ovotjednim radionicama pridružili su nam se i volonteri kojima su se Vretenci posebno obradovali.

Dnevne aktivnosti „Škole samostalnog življenja“ održavaju se u prostorijama posebnih odjela OŠ Eugena Kumičića u sklopu projekta „Nauči me i uspjet ću!“ čiji je nositelj Udruga Jaglac, Orahovica a jedan od partnera Udruga Vretenac. Projekt “Nauči me i uspjet ću!” odobren je u okviru poziva Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici – faza I, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Povećaj ili smanji font
Inverzija boja