6. tjedan „Škole samostalnog življenja“ u okviru projekta „Nauči me i uspjet ću“

Kako to obično biva, početak radnog tjedna svima teško pada, a izuzetak nisu ni Vretenci koji su ponedjeljak odlučili provesti razgovarajući o vikendu i pretresajući prošlotjedne aktivnosti.

Ponedjeljak možda je bio lijeno proveden uz seriju “Lud, zbunjen, normalan”, ali ostatak tjedna Vretenci su nastavili super aktivno.

Bilo je tu kao i uvijek svega, a ono što je sve posebno razveselilo bio je odlazak u Pizzeriju Ivona.

Kako je ponavljanje majka znanja, a znamo da se najbolje uči iz prakse, tako su Vretenci na licu mjesta ponovili, ali i naučili neka nova pravila lijepog ponašanja u restoranu.

Tjedan je bio pun učenja, a između ostalog izradila se piramida zdrave prehrane i naučilo koje su to zdrave a koje malo manje zdrave namirnice.

Morali smo popraviti pizzu s početka tjedna, a vodeći računa o zdravom duhu i tijelu, do ravnoteže smo došli radeći zdrave voćne smoothije.

A vrijeme je bilo savršeno za vježbanje vani, pa je tako Svjetlana Dupan, predsjednica Udruge Aum, Slatina , za Vretence održala sat joge.

Sa ciljem poboljšavanja ravnoteže postali su Vretenci planine, ratnici i orlovi. Svoju fleksibilnost poboljšali su vježbajući asanu leptir, a pravilno držanje kroz asanu štap.

Naravno, sat joge završili smo pozdravom suncu, koji je Josip izveo zajedno s voditeljicom joge Svjetlanom, a saznali smo i da Josipu joga nije strana.

Tjedan su Vretenci završili sadnjom ukrasnog lisnatog cvijeća u svoje ručno rađene tegle koje su prethodno obojali, a sa cvijećem su se pobliže upoznali posjetivši jednu od slatinskih cvjećarnica.

Dnevne aktivnosti „Škole samostalnog življenja“ održavaju se u prostorijama posebnih odjela OŠ Eugena Kumičića u sklopu projekta „Nauči me i uspjet ću!“ čiji je nositelj Udruga Jaglac, Orahovica a jedan od partnera Udruga Vretenac. Projekt “Nauči me i uspjet ću!” odobren je u okviru poziva Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici – faza I, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Povećaj ili smanji font
Inverzija boja