5. tjedan „Škole samostalnog življenja“ u okviru projekta „Nauči me i uspjet ću“

Mjesec dana “Škole samostalnog življenja” je iza nas, a uz Jasnu Horvat, voditeljicu dnevnih aktivnosti, ne stajemo, učimo i stvaramo.

Tjedan smo započeli laganini uz “čašicu” razgovora o nedjeljnim parlementarim izborima, a nastavili smo ga razgovorom o najdražim serijama te smo jednu i pogledali. Naravno, složna braća kuću grade, pa su tako složno Vretenci za gledanje odabrali seriju “Naša mala klinika”.

Tjedne aktivnosti začinio je rođendan našeg Mateja.

Cure, ali i dečki hrabro su se uhvatili miksera, mazanja i ukrašavanja, te tako slatko-ljepljivi pripremili su Mateju pravo malo rođendansko iznenađenje.

Kako se ne bi samo sladili, bilo je tu vježbanja zakopčavanja i otkopčavanja košulje, a vježba se pretvorila u natjecanje.

Vretencima se pridružila i psihologinja Jasna Plantak te je za njih održala i prvu psihološku radionicu međusobnog upoznavanja. Uz lopticu i osobna imena Vretenci su naučili koje to vrline krase svakoga od njih.

Kako stalno naglašavamo da je u zdravom tijelu i zdrav duh, pobrinuli smo se ovaj tjedan za higijenu našega lica i ruku. Djevojkama je naravno najzanimljivije bilo lakiranje noktiju, a dečkima je Goran demonstrirao kako se pravilno obrijati. Kao i svaki, tako smo se i ovaj tjedan pobrinuli o higijeni prostora, obrisali stolove, vrata, kvake i podove, a nakon napornog nam čišćenja opustili smo se u dvorani igrajući nogomet i košarku.

Tjedan smo završili izradom malih posuda za cvijeće od starih ručnika i cementa. Razgovor o cvijeću i  vrtu preselili smo na teren, pa smo tako posjetili našeg Gorana koji nas je proveo svojim vrtom, a Vretence iznenadio svježe pečenim pecivima.

Još jedan, aktivnostima ispunjen, tjedan je iza nas.

Iščekujući s nestrpljenjem sljedeći, želimo Vam ugodan, suncem ispunjen vikend.

Dnevne aktivnosti „Škole samostalnog življenja“ održavaju se u prostorijama posebnih odjela OŠ Eugena Kumičića u sklopu projekta „Nauči me i uspjet ću!“ čiji je nositelj Udruga Jaglac, Orahovica a jedan od partnera Udruga Vretenac. Projekt “Nauči me i uspjet ću!” odobren je u okviru poziva Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici – faza I, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.