21. tjedan aktivnosti „Škole samostalnog življenja“

Tjedan kod Vretenaca počeo je ponavljanjem onoga što vjerujemo sada već i ptice na grani znaju, a to je “Čistoća je pola zdravlja”. Ruke se peru, prostor se dezinficira, a trudimo se na radionicama održavati i primjerenu udaljenost uz (povremeno) nošenje nikome dragih maskica, ali što se mora nije teško ili bar tako kažu.

Kako trenutno/privremeno djelujemo u prostorijama Poduzetničkog inkubatora Slatina, odlučili smo se zahvaliti našim domaćinima jesenskom košarom. Vrijedne ruke Vretenaca košaru su s veseljem složile, a zatim jesenski duh zajedno s košarom unijele su u predvorje Inkubatora.

Novo normalno nametnulo je zaštitne maske kao obavezne, pa smo se odlučili sašiti nekoliko maskica s motivom Vretenaca. Rezalo se, krojilo te na kraju šivalo i desetak maskica je nastalo, a Poduzetnički inkubator inače poduzetne Vretence učinio je još poduzetnijima.

Sredinu tjedna iskoristili smo za šetnju uz obavezno razgibavanje. Prošetali smo se do slatinskog parka, Parka 136. slatinske brigade gdje smo posjetili i spomenik poginulim hrvatskim braniteljima, a po povratku smo pogledali i video postrojavanja 136. slatinske brigade te na taj način obilježili njezin Dan.

Kraj tjedna ostavili smo za film Vlak u snijegu. Film smo pogledali, o njemu razgovarali, likove analizirali, a neke nove filmove stavili na popis “Filmova koje Vretenci moraju pogledati”.

Ne spominjemo to često, ali Vretenci svakodnevno kuhaju, a ovaj tjedan okušali su se i u izradi domaće tjestenine za juhu. Toplom jesenskom juhom s najboljom domaćom tjesteninom “Made by Vretenci” zaključili smo tjedan, a u veselom iščekivanju sljedećega želimo vam ugodan jesenski vikend.

Dnevne aktivnosti “Škole samostalnog življenja” održavaju se u sklopu projekta “Nauči me i uspjet ću!” čiji je nositelj Udruga Jaglac, Orahovica a jedan od partnera Udruga Vretenac. Projekt “Nauči me i uspjet ću!” odobren je u okviru poziva “Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici – faza I, Operativni program učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.”. Projekt sufinancira Europska Unija iz Europskog socijalnog fonda.