9. radionica projekta „Škola, mačji kašalj II“

Ovu devetu radionicu projekta „Škola, mačji kašalj II“ edukacijske rahabilitatorice Patricija Kraman i Ivana Sabolić tematski su podijelile na aktivnosti razvoja predčitalačkih vještina te aktivnosti razvoja grube i fine motorike.

Tako su u prvom dijelu radionice maleni predškolci prvo ježića obojali, priču o ježiću s pažnjom poslušali, a zatim rješavajući radne listiće vježbali razumijevanje pročitanog. Koristeći zeleno crvene palice predškolci su odgovarali na pitanja edukacijski rehabilitatorica Patricije i Ivane, okrečući zeleno za točnu a crveno za netočnu tvrdnju.

Crvići u guzama ne dopuštaju predškolcima da puno sjede, pa uz ovaj sjedeći dio aktivnosti, obavezno dio radionice posvetimo kretanju, razvoju koordinacije i motorike naših malenih polaznika.

Hop po hop sunožnim skakanjem predškolci su preskakali postavljeni poligon s preprekama a zatim se bacili na svima znanu igru školice. Ponavljajući bojeve od 1 do 10 školica je uspješno odskakutana, pa smo se u dva tima podijelili i radili na razvoju natjecateljskog duha, ali i timskoga rada Vretenac predškolaca.

Dvije lepeze, dvije prazne bočice dezodoransa i natjecanje je moglo početi. Mašući lepezama predškolci su pokrenuli bočice, a tim koji je prvi došao do cilja proglašen je pobjednikom.

Deveta radionica projekta „Škola, mačji kašalj II“ održana je u srijedu 4.11.2020. pod financijskom podrškom Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.