80. tjedan aktivnosti „Škole samostalnog življenja“

Bio je ovo aktivan tjedan u kojem smo se uz našu tetu Jasnu, družili s ljudima koje nemamo priliku često vidjeti, a u čijem društvu uz to što učimo i uživamo.

Takvi tjedni su nam najdraži tjedni.

Ovaj je počeo ponavljanjem i utvrđivanjem već naučenoga – snalaženje u prostoru . Pa smo tako utvrdili da se malo bolje snalazimo na papiru nego prostoru, a ponavljanje je uistinu majka znanja.

A učili smo i ponavljali i sa Šimom Milovcem i Marinom Kovačić, voditeljima alternativnih radionica.

Dok sa Šimom učimo o glazbi kroz glazbu , pripremajući se za završnu priredbu projekta, Marina nam je pokazala kako na platnu naslikati sreću , ususret Međunarodnom danu sreće.

Sreću smo slikali, a o sreći smo i razgovarali s volonterkom Tamarom Dorić. Razgovarali smo s našom, od milja zvanom, teta Tamarom o svim onim malim svakodnevnim sitinicama koje nam uljepšavaju život i čine nas sretnima.

Sam razgovor o sreći nas je razveselio, pa smo dio te naše sreće i veselja odlučili i podijeliti šetnjom gradom koja nam je poslužila kao odličan uvod u dovršavanje naših kreativnih proljetno-uskrsnih radova i vikend.

Aktivnosti “Škole samostalnog življenja” održavaju se u sklopu projekta “Nauči me i uspjet ću!” čiji je nositelj Udruga Jaglac, Orahovica a jedan od partnera Udruga Vretenac. Projekt “Nauči me i uspjet ću!” odobren je u okviru poziva “Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici – faza I, Operativni program učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.”. Projekt sufinancira Europska Unija iz Europskog socijalnog fonda.