23. tjedan aktivnosti “Škole samostalnog življenja”

Dvadeset i treći tjedan kod Vretenaca počeo je slavljenički.  Naime, naša Viktorija napunila je 16 godina, a mi smo je odlučili iznenaditi rođendanskim druženjem. Uz čokoladnu tortu, glazbu po izboru slavljenice, dobro društvo i zabave nije nedostajalo.

U slavljeničkom tonu nastavili smo i ostatak tjedna. Punih šest mjeseci smo svakodnevno zajedno, družimo se, učimo jedni od drugih, pa kako bi nešto novo naučili a pritom se i zabavili odlučili smo se počastiti izletom u Posjetiteljski centar Dravska priča. Čudesni svijet Dravske priče nas je očarao, te ovaj naš prvi zajednički posjet, zasigurno nije i posljednji.

Sredinu tjedna ostavili smo za društvene igre i palačinke, a kad smo kod palačinki, moramo se pohvaliti da smo majstoriju izrade istih doveli do savršenstva.

A da se ne bi samo sladilo, u Vretenaca se i radilo.  Kao i uvijek oprali smo posuđe koje smo koristili, kuhinju i radne površine izglancali, a naš radionički prostor uredili.

Kraj tjedna bio nam je posjetiteljsko-radni. S edukacijskom rehabilitatoricom Ivanom Sabolić razgovarali smo o slobodnom vremenu, kako ga provodimo a nacrtali smo i svoj idealan dan.
Idealnim danom zaključili smo idealni dvadeset i treći tjedan, tjedan u kojem je održana i prva grupna radionica za roditelje pod vodstvom edukacijske rehabilitatorice Patricije Karaman.
Uz to što Udruga znači njima roditeljima, razgovarali su i o tome što Udruga znači njihovoj djeci.

A ne smijemo zaboraviti da su ovaj tjedan Goran G. i Davor M. u pratnji Jasne Horvat voditeljice dnevnih aktivnosti “Škole samostalnog življenja” posjetili svoju prijateljicu Ana-Mariju Š. koja zbog bolesti trenutno ne može dolaziti na radionice te je razveselili voćno-slatkim paketom.

Dnevne aktivnosti “Škole samostalnog življenja” održavaju se u sklopu projekta “Nauči me i uspjet ću!” čiji je nositelj Udruga Jaglac, Orahovica a jedan od partnera Udruga Vretenac. Projekt “Nauči me i uspjet ću!” odobren je u okviru poziva “Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici – faza I, Operativni program učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.”. Projekt sufinancira Europska Unija iz Europskog socijalnog fonda.

Povećaj ili smanji font
Inverzija boja