11. radionica projekta „Škola, mačji kašalj II“

Projektom „Škola, mačji kašalj II“ Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Vretenac, Slatina ostvarila je još jednu suradnju s OŠ Eugena Kumičića i knjižničarkom Melitom Schmitz povodom Mjeseca hrvatske knjige.

Koliko je knjiga važna u životu predškolaca svjedoče brojne dobrobiti čitanja i pričanja priča, a priču „Oprostite… jeste li vi vještica?“ Emily Horn, knjižničarka Melita Schmitz ispričala je Vretenac predškolcima na 11. radionici projekta koja se održala u ponedjeljak 16.11.2020. godine. Uz slikovni prikaz predškolci su upoznali jednog mačka, vješticu i čaroban svijet knjižnice. Priču su predškolci sami uz pomoć slika prepričali, a mačka nacrtali.

Pod vodstvom edukacijskih rehabilitatorica Patricije Kraman i Ivane Sabolić, predškolici su uz pomoć obruča vježbali svoju motoriku, kordinaciju te ravnotežu, a nakon što ih je igra umorila bacili su se na izradu crteža sebe, odnosno svoga lica vježbajući pritom prostorne odnose na papiru ali i poimajući sebe.

Također, u ponedjeljak 16.11.2020. godine, psihologinja Jasna Plantak održala je i prvu radionicu Grupe podrške za roditelje. Na radionici, psihologinja je roditelje upoznala s temama koje će obraditi, ali i s pojmom „odgode upisa u prvi razred“, što ona znači za njih a što za njihovo dijete. Jedna od tema o kojoj su razgovarali je i zadovoljavanje osnovnih psiholoških potreba djeteta ali i roditelja koje se često stavljaju u drugi plan.

Aktivnosti projekta „Škola, mačji kašalj II“ odvijaju se pod financijskom podrškom Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Povećaj ili smanji font
Inverzija boja