4. radionica „Nijedan početak nije lak, pripremam se da budem đak“

Četvrta radionica projekta „Nijedan početak nije lak, pripremam se da budem đak“, koji financijski podržava Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, održala se u ponedjeljak 29.10.2018., od 17 do 19 i 30 sati u prostorijama posebnih odjela OŠ Eugena Kumičića.

Mali predškolci u prvom dijelu radionice, pod vodstvom Julijane Pavlešić, promatrali su vrijeme, odnosno je li vani dan ili noć. Zaključivši da je pao mrak, kroz razgovor i igru usvojeni su pojmovi dan i noć koje su povezali s pojedinim dijelovima dana. Što to radimo ujutro, što popodne a što navečer samo su neka od pitanja na koje su predškolci dali odgovore.

Edukacijsko – rehabilitacijske postupke na 4. radionici vodila je edukacijska rehabilitatorica, Patricija Karaman.

Kroz aktivnost “Jesensko bojanje pristićima” potičući slobodu stvaralaštva i kreativnost vođeni uputama edukacijske rehabilitatorice, predškolci su stvorili prava mala umjetnička djela.

„Slonova surla i matematika“, aktivnost je koja je sve oduševila. Djeca su sa ustima, odnosno slamkama morala određene geometrijske oblike stavljati na njihovu sjenu tj. par. Ovom aktivnosti osim što se razvijala spoznaja o matematičkim likovima, poticala se i koordinacija, pažnja i stimulacija orofacijalnog područja.

Povećaj ili smanji font
Inverzija boja