55. tjedan aktivnosti „Škole samostalnog življenja“

Dvotjedna pauza dobro nam je došla da se odmorimo, baterije napunimo i novih druženja zaželimo.

Bilo je tu puno toga za ispričati i zato, već ustaljenim redom, prvo kava i čaj. Iako se nismo vidjeli samo dva tjedna, svašta nešto nam se izdogađalo i moralo se sve to pretresti.
Možemo se pohvaliti da je većina nas imala ovo ljeto priliku ljetovati na našem Jadranu, a uz kavu, čaj i laptop virtualno smo posjetili sva ta mjesta na kojima smo ljetovali.
Prije ove kratke pauze frižider smo ispraznili, zalihe potrošili, pa smo nakon kratkog putovanja Jadranom, napravili plan aktivnosti a uz njega popis za kupovinu i tu istu i obavili.
Moramo se pohvaliti i zdravim cijeđenim sokovima koje smo napravili, a odmah na samom početku tjedna uredili smo i poredili terasu i prostor u kojem boravimo.

A poradili smo ovaj tjedan i na svojim krojačkim vještinama. Pod vodstvom naše tete Jasne Horvat, voditeljice aktivosti „Škola samostalnog življenja“ krojili smo, rezali, lijepili i polako ali sigurno nastali su naši funkcionalni „Malci“ jastučići.

Mi vam još uvijek nismo u punom sastavu, radi ljetovanja i godišnjih odmora, a svoje prijatelje koji nam na radionicama nedostaju odlučili smo nazvati i s njima se ispričati. Uz to što smo bez problema ovladali vještinom samostalnog telefoniranja, moramo pohvaliti i našeg Mateja koji nam je sam, bez pomoći, napravio ručak.

Uz to što ovladavamo životnim vještinama, trudimo se i učiti, posebno o svojoj nacionalnoj povijesti i događajima koji su je oblikovali i obilježili. Jedan od tih događaja je i vojno-redarstvena akcija „Oluja“. O „Oluji“ smo pogledali kratak filmić, koji je ujedno bio i uvod u razgovor s našim gostima, predsjednikom HVIDR-e Ilijom Nikolićem i Josipom Hablom, dragovoljcem Domovinskog rata. Zjedno s njima, iz prve ruke učili smo o Domovinskom ratu i događajima koji su ga obilježili.

Tjedan nam je bio prekratak za sve što smo isplanirali, ali bez obzira na to ulovili smo vremena za razgibavanje, pa s veseljem očekujem novi radni tjedan koji nam je sad već opasno pred vratima, a Vama želimo da uživate u ostatku vikenda.

Dnevne aktivnosti “Škole samostalnog življenja” održavaju se u sklopu projekta “Nauči me i uspjet ću!” čiji je nositelj Udruga Jaglac, Orahovica a jedan od partnera Udruga Vretenac. Projekt “Nauči me i uspjet ću!” odobren je u okviru poziva “Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici – faza I, Operativni program učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.”. Projekt sufinancira Europska Unija iz Europskog socijalnog fonda.