58. tjedan aktivnosti „Škole samostalnog življenja“

Kraj kolovoza nama je označio povratak u rutinu koja nam je draga. Godišnji odmori uglavnom su gotovi, nas je na radionicama više i polako ali sigurno ozbiljno se hvatamo posla.

Iako je jesen ovaj tjedan ozbiljno pokucala na vrata, mi smo još uvijek u ljetu, ljetovanjima i svim tim silnim doživljajima koje smo što kroz razgovor, što kroz olovku i papir oživjeli.

Uz sve te ljetne priče, ove super ugodne temperature podsjetile su nas da je vrijeme spremanja zimnice. Jest da nemamo vlastiti vrt i možda ne ćemo raditi velike zalihe, ali na našem stolu naći će se pokoja teglica kiselog povrća – u našem slučaju paprike, jer što je zima bez zimnice.

Onaj kome smo se posebno razveselili ovaj tjedan je naš Šime Milovac, voditelj glazbenih radionica s elementima muzikoterapije. Volimo mi sve naše voditelje radionica, ali s Šimom je uvijek puno glazbe, pjevanja i sviranja, a glazba je možda naš najdraži hobij.

Stigli smo se ovaj tjedan posvetiti i razvoju naših kulinarskih vještina – uz to što smo stručnjaci za pripremu hladnih salata, nismo loši ni u pripremi rižota. Uz svo to sjeckanje, pripremu, pirjanje, nama vam je kuhanje druženje i uživanje, a da se ne lažemo volimo i fino pojesti. Fina klopica, puno druženja, malo kreative, ne smijemo zaboraviti učenje i tjedan je proletio.

Dnevne aktivnosti “Škole samostalnog življenja” održavaju se u sklopu projekta “Nauči me i uspjet ću!” čiji je nositelj Udruga Jaglac, Orahovica a jedan od partnera Udruga Vretenac. Projekt “Nauči me i uspjet ću!” odobren je u okviru poziva “Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici – faza I, Operativni program učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.”. Projekt sufinancira Europska Unija iz Europskog socijalnog fonda.